El retorn dels fills pròdigs: PP i els comuns recuperen regidories a l'Ajuntament

Després d'un mandat sense representació pública, els dos espais recuperen regidories al consistori

Els populars i els comuns reingressen al consistori
Els populars i els comuns reingressen al consistori | Sergi Baixas
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:41h

Festa a les seus del PP i d'En Comú Podem. Ahir a la nit, amb el 100% escrutat, ambdues formacions saltaven d'alegria per haver recuperat la seva històrica presència al consistori santcugatenc. Una missió relativament difícil després d'haver passat el darrer mandat darrere de les grans vidrieres del consistori.

En el cas dels populars, la candidatura encapçalada per Álvaro Benejam ha aconseguit doblar el nombre de vots i recobrar-se les tres regidories que l'any 2019 li va prendre un vigorós Cs. Quatre anys després, els taronges desapareixen deixant pas a una dreta espanyolista reforçada amb la irrupció de l'extrema dreta que entrarà per primera vegada amb dos regidors.

Benejam, pletòric, celebra que la ciutadania "hagi rebut el nostre missatge i hagi reaccionat davant de la mala gestió del tripartit". En aquesta línia, el popular, amb el suport d'Alfredo Bergua i Estrella Salanova, es conjura a ser "influents" en la futura governança de la ciutat i concentrar esforços per aconseguir un municipi més net, amb major seguretat i amb menys càrrega impositiva que aconsegueixi millorar el model de ciutat de referència dels primers governs de CiU. D'altra banda, el PP ha avançat que rebutjarà fer-li un cordó sanitari a Vox.

Victòria agredolça


Malgrat el sotrac meteòric de les esquerres en aquests comicis, només en una seu progressista es va poder arribar a observar certa jovialitat. Una alegria continguda, conscients que el resultat electoral no ha estat bo. Tot i haver recuperat de nou la coalició, cosa que els ha permès reingressar amb dos regidors a l'administració local i continuar com a hereus d'Iniciativa-Verds, l'espai d'En Comú Podem ha perdut 600 vots respecte als comicis del 2019. 

El cap de llista, Ramon Gutiérrez, es prepara de la mà d'Aina Balada per un "mandat difícil" des de l'oposició. "No hi ha alternativa, no sumem", ha reconegut un trist alcaldable que preveu una legislatura de "resistència" amb l'objectiu de consolidar una nova proposta transformadora de cara a les eleccions del 2027. "Ens esperen quatre anys d'aturada i de marxa enrere. Seguirem en aquesta ciutat que no està feta pels joves ni per la gent treballadora", ha sentenciat.