Cs es presenta a la presidència de l'EMD de Valldoreix amb l'objectiu de desmantellar-la

El candidat taronja, Pepe Escofet, advoca per eliminar tota "duplicitat administrativa"

27 d'abril del 2023
Imatge de la roda de premsa de Cs a les portes de l'EMD de Valldoreix
Imatge de la roda de premsa de Cs a les portes de l'EMD de Valldoreix | Sergi Baixas

"Mai va haver-hi cap pacte sobre la taula; únicament ens estàvem plantejant si presentar o no candidat. I en qualsevol cas, vull deixar clar que mai hauríem donat suport a cap candidatura que no hagués estat la nostra". Amb aquestes declaracions, el portaveu de Cs, Aldo Ciprián, ha volgut aclarir la posició del partit respecte a l'intent de seducció de "Som Valldoreix" per aglutinar esforços al voltant de l'agrupació d'electors encapçalada per Susanna Herrada. Un moviment que naixia per concentrar tot el votant de l'espectre del centre-dreta sota una mateixa presidenciable -i al qual el PP i Valents s'hi han acabat sumant-, tal com també han fet les forces d'esquerres amb la marca de "Valldoreix Plural".

"No creiem que s'hagi de configurar un escenari d'un Front Popular contra un Front Nacional. En democràcia tothom ha de poder escollir quin és el millor candidat, i per a Cs, aquest és Pepe Escofet", ha sentenciat Ciprian tancant rotundament la porta rotundament a qualsevol mena de coalició amb la presidenciable originària de Junts i PDECat.

D'altra banda, Escofet ha anunciat que el seu principal objectiu en cas de guanyar la presidència de la Casa de la Vila és informar els veïns del cost que suposa l'EMD per a la ciutadania i després organitzar un referèndum per tal de secundar el seu desmantellament. "Volem eliminar tota duplicitat administrativa davant d'una EMD que únicament genera més tràmits i poca eficència amb despeses milionàries que es podrien revertir en inversions directes per al propi poble", ha asseverat el candidat liberal. 

Així doncs, un cop tancada l'EMD, expliquen que les competències tornarien a mans de l'Ajuntament de Sant Cugat des d'on es podria executar una gestió més eficaç; tot impulsant més polítiques en millorar l'urbanisme i la seguretat de Valldoreix.