Gómez aterra com a alcaldable de Convergents invocant l'esperit del pujolisme

La candidata que s'autodefineix com a liberal, "però amb una elevada sensibilitat social", ha presentat un "projecte responsable" que treballarà per posar les persones al centre de la política

Remei Gómez, durant la presentació de la seva candidatura en societat
Remei Gómez, durant la presentació de la seva candidatura en societat | Cedida
13 de març del 2023

"Sant Cugat té molts problemes, però Sant Cugat té remei". Sota aquest eslògan, professat pel fundador i president de Convergents, Germà Gordó, la Casa de Cultura ha acollit l'acte de presentació de la candidatura local del partit als comicis municipals de maig que serà encapçalada per Remei Gómez

Aquest dissabte, prop d'una cinquantena de persones han volgut escoltar de primera mà els pals de paller d'un programa que assumeix i reivindica l'"esperit de l'antiga CiU i del pujolisme". L'alcaldable, que s'autodefineix com a liberal, "però amb una elevada sensibilitat social", ha presentat un "projecte responsable" que treballarà per posar les persones al centre de la política.

Durant el seu discurs, Gómez ha lamentat que els executius santcugatencs dels darrers anys hagin abandonat el veïnat dels barris perifèrics esdevenint, cada vegada més, un municipi amb "ciutadans de primera i de segona". "Vetllarem perquè tothom tingui les mateixes prestacions i avantatges", ha exposat la candidata denunciant, alhora, un "malbaratament" i "gestió ineficaç" dels diners públics

En aquesta línia, també ha aprofitat per carregar contra la gestió pressupostària del tripartit que ha deixat el consistori en una delicada situació econòmica; i que, ara, assegura, pretenen resoldre "aixafant" a impostos a la ciutadania. Així doncs, en contraposició, la convergent aposta per disminuir la pressió fiscal a la població a través d'una bona administració econòmica que també serveixi per reduir la xifra de santcugatencs que tenen dificultats per arribar a finals de mes.

Vindicada com a empresària d'èxit, considera que els representants públics han d'ostentar coneixement professional en el sector privat per poder desenvolupar una governabilitat eficaç i eficient. Així, considera que aquesta ha d'estar liderada per persones amb una vocació política temporal i que no contempli la política de les portes giratòries.

Pel que fa a la resta del programa, Gómez ha fet una crida a millorar la seguretat apostant per la "vigilància preventiva" i incrementar el nombre d'agents de la Policia Local; a fomentar la construcció d'habitatge social obrint vies de diàleg amb les promotores per evitar l'expulsió de joves santcugatencs; a repensar el model de mobilitat de la ciutat; i a desplegar una bateria d'incentius fiscals per impulsar la instal·lació de nous comerços.

Per la seva banda, el núm. 2 de la llista electoral, Jordi Ysamat, ha apuntat dues grans "línies vermelles" a l'hora de teixir futures aliances: "Mai pactarem amb la CUP ni amb l'extrema dreta". Unes declaracions que, immediatament, Gómez ha matisat ampliant el bloqueig a qualsevol formació que vagi en contra del seu programa. "No ens prostituirem", ha sentenciat davant de possibles pactes postelectorals.

Finalment, també s'ha anunciat que Joan Abat ostentarà la posició número 3 de la llista. La resta del programa electoral i noms que configuraran la candidatura municipal de Convergents es desvelaran durant els pròxims dies. 

Fa un any, Gómez sonava per liderar l'espai de consens entre el PDECat, Convergents, Lliures i la Lliga Democràtica, abans de caure pel "joc polític". Ara, però, ha tornat amb força i amb un únic objectiu a l'horitzó. "Guanyar les eleccions" apel·lant a les figures i el llegat dels exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa.
 

Qui és Remei Gómez?


Gómez és la directora general de la companyia IGS TOD Training, especialitzada en la formació de persones per a la transformació d'empreses, i també propietària de l'empresa del sector de les telecomunicacions Cat Serveis s.XXI enfocada en màrqueting, externalització de processos de negoci i gestió de canals de comunicació tradicionals i digitals. 

Tot i que ara s'emmarca en un perfil d'independent, Gómez va ser membre de CiU i excandidata a la presidència de l'EMD de Bellaterra a les eleccions municipals de 2015. Una de les seves reivindicacions més importants va ser la independència i posterior integració d'aquesta urbanització de Cerdanyola al terme municipal de Sant Cugat. També va ser proposada per Germà Gordó com a candidata al Senat l'any 2019.