ERC desvela la llista electoral a Sant Cugat

La proposta, que ha rebut un 98% de suports, compta amb cares noves i tres dels cinc actuals regidors republicans a les primeres posicions

Imatge de l'assemblea local d'ERC aprovant la llista electoral pels pròxims comicis municipals
Imatge de l'assemblea local d'ERC aprovant la llista electoral pels pròxims comicis municipals | Cedida
28 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:43h

L'Assemblea Local d'ERC Sant Cugat ha aprovat aquest dilluns la configuració de la llista electoral que concorrerà a les eleccions municipals de maig. Una proposta de candidats definida per la comissió electoral i l'alcaldessa Mireia Ingla que ha rebut el suport del 98% de la militància i afiliats amb dret a vot. 

"Des d'Esquerra Republicana treballem per resoldre els problemes del dia a dia de la ciutadania, però també per posar les bases de la ciutat del futur", ha exposat la batllessa que aspira a la reelecció. "Ara liderem el govern de la ciutat i treballem per millorar encara més els bons resultats del 2019 i guanyar les eleccions", ha sentenciat Ingla respecte a uns darrers comicis on els grocs van aconseguir esgarrapar sis regidories. 

Així doncs, a banda d'un número 2 ja reservat a l'exsenador Bernat Picornell, la resta de la "pole position" serà rematada pels actuals regidors Esther Madrona, Francesc Duch i Gemma Aristoy. Tanmateix, la posició número 6 queda aparaulada a Mariona Arnau en representació del Jovent Republicà. Per contra, cauen a les últimes posicions de la llista la Comissionada per a l'Emergència Climàtica i regidora de Joventut Alba Gordó -que recentment va assumir el càrrec a la Generalitat com a nova cap de Relacions Institucionals de la conselleria d'Acció Climàtica- i l'actual regidor de Seguretat, Esports i Benestar Animal, Francesc Carol.

"Proposem una llista molt diversa perquè volem representar tota la gent de la ciutat, i és per això que tornem a incorporar a independents a la llista", ha exposat el president d'ERC, Oriol Cisteró, sobre una proposta on també destaquen pesos pesants del partit com l'exdiputada al Parlament Europeu i parella de Raül Romeva, Diana Riba, i l'exconsellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Pel que fa als independents, el vicepresident i responsable de la secció d’atletisme del Muntanyenc, Ferran Cortizo, s’incorpora a l’equip en el número 7, mentre que Àfrica Boleko, enginyera química, MBA i membre de l’AFA del Joan Maragall, anirà en el número 10. Per la seva banda, Pere Royo anirà en el número 15. Royo és conegut especialment pel seu vincle amb els Geganters de Sant Cugat, té un caparrot en el seu honor i també canta a la Societat Coral La Lira. Ricard Carbonell (19), vinculat als Amics de Pedra i Sang i altres projectes teatrals de la ciutat, i la metgessa Maite Ezpeleta (20) tanquen la part dels independents.

Llista completa:

1. Mireia Ingla
2. Bernat Picornell
3. Esther Madrona
4. Francesc Duch
5. Gemma Aristoy Pujol
6. Mariona Arnau Garcia (Jovent Republicà)
7. Ferran Cortizo (Independent)
8. Eva Puigjaner
9. Oriol Cisteró
10. Àfrica Boleko (Independent)
11. Enric Òdena
12. Teresa Veciana
13. Ferran De Juan
14. Ivette Gonzàlez (Jovent Republicà)
15. Pere Royo (Independent)
16. Arés Tubau
17. Juan Manuel Martínez
18. Carme Aznarez
19. Ricard Carbonell (Independent)
20. Maite Ezpeleta (Independent)
21. Lluc Martí (Jovent Republicà)
22. Lara Carbonell
23. Francesc Carol
24. Alba Gordó
25. Diana Riba

Suplents:

1. Natàlia Garriga
2. Víctor Gordó
3. Angelina Torres
4. Enric Hidalgo
5. Teresa Cabré
6. Pau Soler (Jovent Republicà)
7. Roser Ferré
8. Guillem Suñol
9. Anna Beà
10.Francesc Osan