BikeVidrera celebra l'inici de l'estudi de viabilitat del Túnel de Vallvidrera com a via ciclista

Es tracta d'una proposta llargament reivindicada pels col·lectius ciclistes de l'àrea metropolitana

Imatge del col·lectiu de BikeVidrera pedalant del centre de Barcelona a Sant Cugat
Imatge del col·lectiu de BikeVidrera pedalant del centre de Barcelona a Sant Cugat | TW
S.B.
13 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:27h

Bikevidrera està de celebració. Fa un parell de setmanes, el Departament de Territori de la Generalitat va anunciar que licitaria unestudi per valorar la viabilitat d'habilitar l'actual galeria d'evacuació pels serveis d'emergències dels Túnels de Vallvidrera com a via ciclista -proposta que va ser rebutjada l'any passat en els Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Barcelona per l'incompliment dels criteris tècnics-. Una infraestructura que, segons el col·lectiu ciclista, permetria desplaçar-se de Sant Cugat a Barcelona en tan sols 25 minuts, en comparació a l'1:15 h actual.

Davant d'aquest avenç, la plataforma va convocar ahir al vespre una pedalada nocturna per mostrat el recorregut que s'ha d'emprendre a dia d'avui per poder anar en bici del centre de la capital catalana a les comarques vallesanes.

Així doncs, una quinzena de ciclistes van decidir pujar de l'Eixample fins al districte de Sarrià-Sant Gervasi per continuar enfilant-se a la carretera de les Aigües. Des d'aquí, calia remuntar pel camí de Can Borni fins a creuar l'Arrabassada per posteriorment baixar pel carrer del Llentiscle fins al Pi d'en Xandri, passant per Sant Medir i Can Borrell, abans de finalitzar davant de l'Ajuntament de Sant Cugat. 
  "Cal habilitar una connexió ràpida, pràctica i econòmica. Per això s'ha de repensar el model de mobilitat metropolitana i adaptar un túnel ja existent per impulsar un ús sostenible i saludable", han reivindicat des de Bikevidrera amb la voluntat de minimitzar els tempos de desplaçament arran del desnivell de la Serra mentre eviten exposar-se als riscos motoritzats de les vies transitables. "Ara la pilota és a la teulada de Territori", han sentenciat. 

Altres notícies que et poden interessar