8 Mil Motius clama contra l'ajornament del judici i exigeix l'absolució

Les joves feministes i anticapitalistes han carregat contra un sistema judicial que "posa les nostres vides a mercè dels seus terminis i errors"

Concentració de suport a les detingudes del col·lectiu 8 Mil Motius
Concentració de suport a les detingudes del col·lectiu 8 Mil Motius | Sergi Baixas
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:12h

"Que això serveixi d'avís pel sistema judicial, governs i institucions que intenten aturar l'avanç del feminisme". Amb aquesta declaració, les joves de 8 Mil Motius han donat el tret de sortida a una roda de premsa davant de l'estació de FGC de Sant Cugat per clamar contra l'ajornament del judici als Jutjats de Terrassa pel tall de vies ferroviàries durant la vaga feminista del 2018.

Un episodi que va motivar l'acusació a set noies per desordres públics amb una petició condemnatòria de tres anys de presó per a cadascuna i una multa econòmica conjunta de 26.000 euros. "L'absolució és l'única resolució que tindria sentit en aquest sense sentit. No ens en penedim", han vindicat des del col·lectiu anticapitalista i autoorganitzat que ha rebut mostres de suport des d'arreu del país.

"Fa gairebé cinc anys d'aquesta persecució política per part de l'Estat i de la Generalitat contra aquelles que lluitem cada dia als nostres barris i que no ens quedem de braços plegats mentre veiem com ens assassinen, exploten, agredeixen, ens invisibilitzen i ens tracten d'éssers humans de segona categoria", ha reblat la portaveu Maria Gordillo apel·lant a l'increment, any rere any, de víctimes per la violència masclista.

Un judici que s'ha suspès a 48 hores de la vista, asseguren, arran d'un "error del jutjat" per la pèrdua de documentació important. Segons ha pogut saber NacióSantCugat, el document en qüestió seria un dels escrits de defensa segellat per les advocades i que estava mans del tribunal d'Instrucció de Rubí traspaperant-se durant el trasllat del cas als Jutjats de Terrassa.
 

Les feministes carreguen contra l'hipocresia de l'Estat i la Generalitat Foto: Sergi Baixas


"El sistema judicial continua posant les nostres vides a mercè dels seus terminis i errors", ha denunciat Gordillo sense tenir clar si la suspensió d'última hora ve motivada per una "estratègia política" o simple "incompetència". De totes maneres, asseguren que aquesta situació de "desgast" amb un procés "llarg i agònic" tan sols ha fet que augmentar la seva capacitat de resiliència.

Durant el parlament, també han carregat contra la "hipocresia" de les administracions públiques que ostenten una "doble vara de mesurar": "Mentre de portes enfora projecten una mirada de progrés, cap endins ofeguen els moviments socials que s'organitzen des de la base". 

Finalment, han fet una crida a mantenir viva la mobilització i a continuar teixint aliances. "Tenim 8 Mil Motius per seguir lluitant. Per elles, per nosaltres, per totes. Aquí seguim", han sentenciat.