L'Ajuntament de Sant Cugat allarga la mà al comerç local

El ple de novembre va aprovar elaborar un cens de negocis afectats per l'elevada inflació i l'augment dels costos de l'energia

Un 27% dels comerciants té problemes de liquiditat i un 5% es planteja tancar després de Nadal
Un 27% dels comerciants té problemes de liquiditat i un 5% es planteja tancar després de Nadal | Cedida
23 de novembre del 2022

L'Ajuntament de Sant Cugat, juntament amb els principals actors del teixit comercial i empresarial de la ciutat, elaborarà urgentment un cens d'empreses que es troben en dificultats econòmiques arran de la inflació i de l'increment dels costos energètics. Així es va aprovar el dilluns passat durant el ple de novembre amb el suport de totes les formacions polítiques del plenari. 

El text de la moció, presentat per Junts, neix amb l'objectiu d'elaborar un "pla de xoc temporal" (que s'allargui del desembre del 22 al juny del 2023) per salvar el comerç de proximitat incloent una sèrie d'ajuts directes que permetin la supervivència d'aquells negocis que estan patint més la nova conjuntura econòmica després de la pandèmia. Cal recordar que, segons PIMEC, un 27% dels comerciants té problemes de liquiditat i un 5% es planteja tancar després de Nadal.

En la mateixa línia, l'administració local mostra el seu compromís per "fer costat" al col·lectiu davant les diferents administracions públiques nacionals i estatals per abordar diverses demandes com ara: les rebaixes impositives d'IVA, bonificacions temporals a la seguretat social o les quotes dels autònoms, o subvencions econòmiques directes per pagar els diferencials de les factures de la llum en relació amb l'any anterior.