S'impedeix una penjada de pancartes al Bosc de Volpelleres

Els ecologistes denuncien que es tracta d'una prohibició motivada políticament mentre que l'Ajuntament defensa una actuació policial que es limitava a aplicar l'ordenança municipal

Els ecologistes de la Plataforma discutint amb els agents municipals
Els ecologistes de la Plataforma discutint amb els agents municipals | Sergi Baixas
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:57h

Els ecologistes de la Plataforma SOS Bosc de Volpelleres s'han trobat aquest migdia amb la prohibició de penjar pancartes per part de la Policia Local, tal com s'estableix en l'Ordenança de Convivència Ciutadana. Els agents, que s'han personat a l'entrada del parc, han impedit que els activistes s'enfilessin als arbres per col·locar les consignes endefensa de la integritat de l'espai per no tenir els permisos corresponents. 

Els activistes, sorpresos, han defensat que sí que havien notificat la naturalesa de la protesta amb l'antelació i la informació pertinent. Una autorització necessària que, segons han informat fonts de l'Ajuntament a NacióSantCugat, va ser denegada per no haver entrat en temps ni forma. 

Així doncs, la patrulla del cos municipal s'ha acollit a la normativa local exposant que no està permesa la col·locació de pancartes en l'arbrat sense un permís específic i que tampoc podien deixar que fessin malbé els arbres mentre procedien amb la penjada. Uns pins que, cal recordar, seran talats imminentment per la preparació del terreny per l'inici d'obres de la futura escola de La Mirada i que motiva la protesta en qüestió. 

Per la seva banda, un dels portaveus de la Plataforma, Xavier Bona, ha insistit que, fa tan sols uns dies, en una mobilització davant de l'Ajuntament, la mateixa Policia Local van deixar-los col·locar aquestes mateixes pancartes entre els arbres ubicats enfront del propi consistori. Curiosament, minuts abans d'aquest succés, una dotació dels Mossos també s'havia aturat per preguntar-los què estaven fent i, després d'explicar-se, els havien deixat procedir amb la penjada.

Finalment, a risc de ser identificats i subjectes a una posterior denúncia, els ecologistes han acabat recollint el material. Davant d'aquesta incidència, els membres de l'entitat han criticat aquesta prohibició "motivada políticament, aleatòria i sense sentit".

Què diu l'Ordenança?

L'Ordenança de Convivència Ciutadana, consultada per aquest mitjà, recull que per subjectar cables, pancartes o qualsevol altre element en l'arbrat públic cal una autorització de l'Ajuntament i aquesta s'haurà d'efectuar en les condicions que assenyali la pròpia administració.

A més a més, un cop acabada la seva utilització, les persones responsables de la sol·licitud de col·locació hauran de tallar els lligams que s'haguessin fet i retirar els materials utilitzats.