El govern prorroga en solitari la congelació de les ordenances fiscals per al 2023

La tinència d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, exposa que la voluntat és evitar incrementar la pressió econòmica a les famílies

Imatge del ple extraordinari d'aquest dimecres a la Unió
Imatge del ple extraordinari d'aquest dimecres a la Unió | Aj. de Sant Cugat
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:48h

El govern de Sant Cugat, a través d'un ple extraordinari convocat d'urgència, ha aprovat en solitari l'aprovació i modificació inicial de l'Ordenança Fiscal 0 i, 'de facto', avança en la pròrroga congeladora de tots els tributs municipals i preus públics per a l'exercici 2023. 

Tal com ha exposat la tinència d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, aquest dimecres s'ha donat llum verda a una sèrie de modificacions tècniques del reglament que "no suposen una alteració o afectació significativa" dins del pressupost o de la recaptació municipal. Així doncs, els canvis fan referència a millorar la redacció, facilitar la informació que rep la ciutadania i l'adaptació de la jurisprudència i normativa. 

"Votar en contra implicaria quedar-nos amb un model arcaic, fent un pas enrere en la gestió tributària de l'Ajuntament", ha esbitzat Soler reclamant el suport per avançar en un simple "tràmit" i evitar incrementar la pressió fiscal a les famílies en l'actual context de crisi energètica. Pel que fa a la urgència de la convocatòria, el tinent d'alcalde ha defensat la premura perquè els canvis puguin entrar en vigor l'1 de gener amb marge suficient per a l'exposició pública i la resolució de les al·legacions pertinents.

No obstant això, els partits de l'oposició no han comprat les explicacions del socialista i han carregat per convocar la sessió amb tan sols 24 hores d'antelació i sense deixar-los marge per preparar-se pel ple. "No votarem en contra pel fons, sinó per les formes", han exposat en la mateixa línia tant els representants de Junts com de Cs. "Si volen el nostre suport, treballin prèviament amb nosaltres", han sentenciat carregant contra el "modus operandi" unilateral del tripartit.