Els veïns del Baixador, farts de ser ignorats

L'AAVV denuncia que el govern de Junts manté en solitari un projecte de reurbanització "absurd i desorbitat"

L'AAVV de l'avinguda del Baixador reclama que se'ls tingui en compte
L'AAVV de l'avinguda del Baixador reclama que se'ls tingui en compte | Sergi Baixas
02 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:11h

Després de la plantada del bloc d'esquerres valldoreixenc al govern de Junts, ara és el torn del mateix veïnat. En una roda de premsa, l'Associació de Veïns i Propietaris de l'avinguda del Baixador han carregat contra la gestió de l'executiu i dels tècnics de l'EMD que mantenen en solitari un projecte de reurbanització "desorbitat i absurd". Un planejament que continua sense atendre les principals demandes veïnals fonamentades en "un carrer pacificat, on es pugui aparcar, assumible econòmicament i sense discriminacions en les alineacions entre veïns. Res més, però res menys que això". 

Davant dels mitjans, el president de l'AAVV, Sergi López, ha recriminat que contínuament se'ls insisteixi que el projecte es farà en coordinació amb el veïnat quan és "absolutament mentida". "Tot i les bones paraules del govern, sempre ens hem trobat amb la negativa reiterada a qualsevol modificació per fer-lo tal com voldríem; cosa que, a més, permetria abaratir el cost del projecte". Una despesa total que actualment rondaria al voltant dels 4,5 milions d'euros, però que l'AAVV, assegura, podria aconseguir fer minvar fins als 3,5 milions amb l'adopció dels famosos 10 punts de millora

En aquest context, López ha exposat que la setmana passada el tècnic municipal els va fer arribar un correu electrònic on els convidava a una reunió de caràcter informatiu per traslladar-los l'adopció d'una sèrie de modificacions del projecte del qual, reiteren, no han pogut participar. Una trobada on tampoc es faria entrega en mà del polèmic document ni es desglossarien les contribucions especials -aquelles despeses que hauria de fer front cada veí-; ja que prèviament, informen des de l'administració local, el projecte hauria de passar abans per l'aprovació del ple i sotmetre'l a informació pública. "Els números enganyen i ha de quedar palès què serà urbanització i què serà reurbanització per assegurar-nos que acabem pagant el mateix que paga qualsevol altre veí de Valldoreix", ha sentenciat López insistint que els deixin ser partícips en l'elaboració del projecte.

Per aquest motiu, i negant-se a participar de cap trobada fins a tenir el projecte davant seu, des del col·lectiu assenyalen que no acceptaran cap possible aprovació inicial que vagi "a correcuita" i en detriment dels interessos del veïnat. "Volem voluntat política i una gestió eficient i coherent per part de l'EMD que sigui real i immediata", han exigit mentre carreguen contra presumptes moviments d'última hora que respondrien a simples "rèdits electoralistes". En cas que no s'atenguessin les seves demandes, es reserven el dret d'oposar-se "amb tots els mitjans a l'abast" per fer sentir la seva veu. 

I és que apunten que, en cas que es tirés endavant una possible aprovació inicial, la quantitat d'al·legacions i esmenes que es presentarien per totes les parts afectades seria tan elevada que implicaria retardar el projecte sine die en perjudici de tothom. Unes al·legacions que, recorden, haurien de ser analitzades i justificades segons la seva admissió o desestimació. En cas que no es ressolessin d'aquesta manera, l'AAVV avança que estaria decidida a portar el cas davant dels tribunals per presumptes indicis d'arbitrarietat i prevaricació.