L'Ajuntament fa marxa enrere i finalment encendrà les llums de Nadal a partir del 2 de desembre

El govern reconeix que ha escoltat les demandes del comerç local i avança la data d'encesa

Gent passejant pel centre de Sant Cugat
Gent passejant pel centre de Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat / Lali Puig
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:22h

El govern de Sant Cugat fa marxa enrere i finalment encendrà les llums de Nadal a partir del 2 de desembre. Aquesta rectificació arriba després que en el ple d'octubre, s'anunciés que enguany les llums s'encendrien a partir del 12 de desembre amb l'objectiu d'aconseguir un major estalvi energètic. Cal recordar que l'any passat, per exemple, les llums ja es van encendre a partir del 26 de novembre.

No obstant això, després que el comerç local posés el crit al cel, l'Ajuntament afirma que ha escoltat les demandes del sector i que finalment es corregeix la data inicial d'encesa per tal d'afavorir la dinamització del teixit comercial en una "època clau" del calendari. Una demanda que s'ha accedit amb el compromís de continuar treballant per progressar cap a una major sostenibilitat energètica

"S'ha arribat a un consens amb els comerciants i els empresaris i l'Ajuntament ha entès que hi ha d'haver un equilibri entre la sostenibilitat ambiental i l'activitat comercial en unes dates vitals pel teixit local", ha explicat la tinència d'alcaldia Pere Soler. "La voluntat del govern és estar al costat de l'activitat econòmica i fer gala sempre de l'escolta activa", ha reivindicat el socialista. 

Així doncs, i amb l'objectiu de fer passes endavant cap a una major sostenibilitat energètica, enguany s'optarà per retirar els motius nadalencs més antics (de 10 a 15 anys d'antiguitat) i es reduiran les figures 3D.

A més a més, cal assenyalar que es manté una reducció dels dies d'encesa passant dels 41 dies de l'any passat als 35 dies previstos per aquest Nadal; així com també les hores d'encesa. Enguany s’il·luminaran de 18 a 22 hores (de diumenge a dijous); de 18 a 23 hores (divendres i dissabte); de 18 a 00h (Nit de Nadal i Nit de Reis); i de 18 a 01 hores (Nit de Cap d’Any). Recordar que l’any passat l’encesa era de 17:30 a 23 hores cada dia excepte les Nits de Nadal, Cap d’Any i Reis que s’encenia de 17:30 a 02 hores.

Amb tot plegat, els carrers s'il·luminaran durant el transcurs de les festes de Nadal entre el 2 de desembre i el 5 de gener (Nit de Reis). A més a més, com a novetat, s'incorporaran les noves il·luminacions "Punts de llum al cel" a l'eix de vianants de l'avinguda de Cerdanyola i l'estació de FGC de Lluís Millet; així com nous guarniments i arbres nadalencs. 

L'acte d'encesa oficial de llums de Nadal tindrà lloc el mateix 2 de desembre.