L'ecologisme no es rendeix: nou contenciós per evitar la tala al bosc de Volpelleres

Les entitats temen que l'avanç en l'execució del projecte de trasplantament de l'arbrat acceleri les actuacions que provocarien un "dany irreversible" a l'entorn

El moviment ecologista continua convocant concentracions periòdiques davant de l'Ajuntament
El moviment ecologista continua convocant concentracions periòdiques davant de l'Ajuntament | Sergi Baixas
Redacció
07 d'octubre del 2022

L'ecologisme no es rendeix i torna a picar a la porta al Jutjat contenciós-administratiu de Barcelona. SOS Bosc Volpelleres i l'ADENC han presentat aquest divendres un nou recurs -amb la sol·licitud de mesures cautelars urgents- contra l'Ajuntament de Sant Cugat per l'aprovació del projecte de trasplantament de l'arbrat i arbustos a l'àmbit previst per la construcció de la futura escola de La Mirada

Les entitats temen que l'adjudicació de la licitació per l'execució d'aquest projecte, publicada aquesta mateixa setmana, derivi en un "risc imminent" davant l'inici d'actuacions de la tala que produiria un "dany irreversible" a l'ecosistema. 

Cal recordar que l'últim recurs contra l'anunci de licitació d'aquest mateix projecte al Tribunal Català de Contractes va quedar desestimat fa unes setmanes adduint manca de competència i sense entrar al fons de la qüestió. Tanmateix, encara queda pendent de resolució el contenciós contra el projecte executiu. 

Per tot plegat, i davant els últims batzacs en el litigi judicial, el moviment ecologista continua convocant concentracions periòdiques davant de l'Ajuntament per denunciar l'"agressió" al bosc i en defensa de la natura. Així, reiteren la necessitat de trobar una ubicació alternativa pel futur centre educatiu. 

Finalment, en un comunicat, SOS ha volgut agrair la participació a tots els mecenes que han fet possible assolir el mínim indispensable en la campanya de recollida de fons per mantenir el pols judicial contra el consistori santcugatenc i preservar la integritat del bosc de Volpelleres.