ERC, la CUP i el PSC es desmarquen del projecte de l'avinguda Baixador de Valldoreix

L'oposició d'esquerres demana al govern que consensuï un projecte amb els veïns

L'avinguda Baixador de Valldoreix, un projecte enquistat
L'avinguda Baixador de Valldoreix, un projecte enquistat | Sergi Baixas
Redacció
21 de setembre del 2022
El PSC, la CUP i ERC de Valldoreix van anunciar la setmana passada el seu "pas al costat" respecte al projecte de l'Avinguda Baixador, esperant que el grup al govern, Junts per Valldoreix, doni explicacions de quins són els seus plans i arribi a un compromís clar amb els veïns per poder dur un projecte al ple i votar en conseqüència.

L'oposició de Valldoreix considera que hi ha hagut massa retards, molt pocs avenços i "manca de criteri" per part del govern, que ha modificat el projecte en diverses ocasions i sense consens amb el veïnat.

Els mateixos grups han respost les declaracions del govern de Valldoreix sobre la concessió del complex Esportiu, després que la modificació del conveni del 2012 hagi quedat anul·lat per una sentència judicial, i s'hagi de tornar al de l'any 2003, cosa que obligarà l'EMD de Valldoreix a regularitzar 357.000 euros.

Una qüestió que va aixecar polseguera quan Ferran Margineda, vocal de la CUP, va denunciar a través de les xarxes socials que l'EMD havia pagat 50.000 euros a Eventing Sports Cinc, l'empresa gestora del Complex, mentre es negociava com s'executaria la sentència.
 

Complex esportiu de Valldoreix. Foto: Complex esportiu


Quan el vocal de la CUP va treure a la llum aquest afer, i que va recollir el mitjà independent elCugatenc, el govern va convocar una roda de premsa per donar explicacions, una compareixença en què va acusar el cupaire d'actuar "mogut per l'odi". Margineda, però assegura que "ni odi, ni cap altra fòbia envers el president Puig", simplement "llums i taquígrafs". ERC i PSC també han titllat aquests atacs personals de "maniobra matussera" per desviar l'atenció "de les irregularitats i la desinformació" que s'ha generat durant els últims mandats i de la falta de projecte de ciutat, com expliquen.

El govern liderat per Josep Puig va explicar en roda de premsa que l'EMD haurà de pagar 357.000 euros a l'empresa gestora per regularitzar els anys 2012-2022, i que preveu que la sentència es faci efectiva al novembre.