Sant Cugat organitza la primera Festa del Tomàquet Mandó de Collserola

Les activitats es concentraran a la plaça de Barcelona el pròxim 10 de setembre

Imatge del tomàquet Mandó
Imatge del tomàquet Mandó | PNC
Redacció
05 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:09h
L'Ajuntament de Sant Cugat acollirà aquest dissabte, 10 de setembre, la primera Festa del Tomàquet Mandó de Collserola, una varietat d'aquesta fruita que s'ha aconseguit recuperar després de mig segle desaparegut.

La festa arrencarà a les 10h amb el Mercat agrícola de Collserola, organitzat per l'Associació Collserola Pagesa, que s'instal·larà a la plaça de Barcelona durant tot el dia fins a les 19h, i on es podran adquirir una gran varietat de verdures, hortalisses, fruites, mel, olis, vins, cerveses artesanes i altres productes de proximitat.

A les 11.30h hi haurà un taller de cuina creativa amb el tomàquet Mandó, conduït per Eva de Gil, Ignasi Solà-Morales i Paul Domènech, organitzat per l'Aula Gastronòmica Sant Cugat, l'Ortiga i Can Domènech. A les 12h, Melvida oferirà el taller familiar Les abelles són vida, i a les 12.30h Manel Guirado i Iñigo Hauguey faran un taller-maridatge de Platillos amb producte de Collserola, vins i vermuts.

Al migdia, a les 13.30h, Joan Garriga (La Troba Kung-Fu) i Carles Belda, els Manxaires Diatònics, seran els encarregats d'amenitzar un vermut musicat, i a continuació es farà un dinar popular amb productes de Collserola. El preu del tiquet és de 12 euros, i és organitzat per la PACA-Can Bofill, de l'Associació Collserola Pagesa.

Ja a la tarda, a les 17h hi haurà un taller de cuina familiar per aprendre a fer conserva de tomàquet mandó, amb Josep Vidal i Alfred March, de l'Aula Gastronòmica Sant Cugat i La Rural. La Festa clourà amb un concert familiar i danses tradicionals de pagès amb Carles Cuberes i Tradi-sons.