1 de 10
Ecologisme

«Hi ha alternatives!»: el reclam per protegir el bosc de Volpelleres es reproduirà setmanalment

Mig centenar de persones s'han reunit a les portes de l'Ajuntament per exigir posar fre a una "irreparable aberracció"

La concentració demana a l'Ajuntament que sigui conseqüent amb la Declaració Institucional d'Emergència Climàtica a Sant Cugat | Sergi Baixas
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 d'agost de 2022 a les 18:03 |

"Ningú té dret a destruir un ecosistema, i menys davant d'una crisi climàtica d'aquestes dimensions". Sota aquesta premissa, mig centenar de persones s'han reunit aquesta tarda a les portes de l'Ajuntament de Sant Cugat per reclamar la protecció del bosc de Volpelleres enfront de la "irreparable aberració" que suposa el projecte de construcció de la futura escola de La Mirada en el seu interior que implicaria la destrucció de 14.000 m2 de massa forestal. 


La concentració, convocada per les entitats ecologistes SOS Bosc de Volpelleres, ADENC, Fons Mundial per a la Natura (WWF) i l'Assemblea pel Clima, ha reclamat al consistori que "aturi immediatament l'execució del projecte" i insisteixen a trobar una nova ubicació fora de l'entorn natural. "Demanem a l'Ajuntament que prengui una decisió del segle XXI", han llegit en un manifest mentre assenyalen que existeixen altres punts al barri on situar el futur centre educatiu. Una crida que ha anat acompanyada del reclam al compromís de les formacions polítiques del plenari amb la Declaració Institucional d'Emergència Climàtica de Sant Cugat

En la mateixa línia, també s'ha demanat que es compti amb les veus ecologistes per trobar una ubicació alternativa des del consens "i no des de la confrontació". "Volem l'escola al barri perquè és una necessitat urgent i també volem que construir-la no comporti la destrucció del bosc", han reivindicat. 


Per tot plegat, i malgrat que les mesures cauterals reclamades en el litigi judicial hagin caigut en sac trencat, els organitzadors s'han convocat a trobar-se setmanalment cada dilluns a les portes de l'administració local "fins a aconseguir que l'edifici de La Mirada es construeixi fora del bosc". 

 

 

Participació