El PP confia en Benejam per revertir la «decadència» de Sant Cugat

Flanquejat del president del PP català, Alejandro Fernández, Benejam assegura que ja s'han recuperat després de la desfeta dels últims comicis i que han "corregit defectes"

L'objectiu dels populars és recuperar la representació pública a l'Ajuntament
L'objectiu dels populars és recuperar la representació pública a l'Ajuntament | Sergi Baixas
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:43h

A l'amfiteatre dels Jardins del Vallès, una setantena de persones han assistit aquest dilluns a l'acte de suport dels populars per reforçar la candidatura d'Alvaro Benejam com a futur alcaldable del PP per a les pròximes eleccions municipals del 2023. Una escenificació de suport que ha comptat amb la presència dels quadres pesants del partit a nivell català com ara la del president del PP, Alejandro Fernández, i la del candidat in pectore a la presidència de la demarcació de Barcelona, Manu Reyes.

L'objectiu dels blaus és clar: recuperar la seva presència a l'Ajuntament. "Hem viscut moments difícils i complicats, però ara ja ens hem recuperat i hem corregit defectes", ha reconegut Benejam amb el desig de tornar a entrar al plenari per incidir en les problemàtiques de Sant Cugat després d'haver-se quedat fora amb la desfeta dels comicis del 2019. "La deixadesa ha envaït la ciutat", ha assegurat el portaveu local criticant l'estat de "decadència" del municipi derivada de la inoperativitat dels últims governs de Junts i del nou tripartit d'esquerres.

Sobre aquest darrer, Benejam ha carregat contra el que considera un "govern autoritari que mostra un sentiment de propietat de la institució que lideren". Agafant embranzida, ha enumerat una sèrie de punts als quals, ha assegurat, no s'està posant remei: mal estat dels carrers, "prepotència" contra el comerç local, el retard de les llicències d'obra, els talls de trànsit al centre, les "nefastes" dades de seguretat i una preocupant crescuda de l'incivisme i de les okupacions. Unes afirmacions en matèria de seguretat que, cal assenyalar, topen amb les xifres oficials
 

Imatge de l'acte del PP als Jardins del Vallès Foto: PP Sant Cugat


Davant de tot plegat, els populars remarquen que saben el que cal fer per "tenir el Sant Cugat que la gent necessita". Així doncs, han assenyalat que la baixada generalitzada dels impostos municipals serà el seu "cavall de batalla" amb la missió de "continuar donant uns bons serveis públics, però amb una millor gestió i retallant despeses". Alhora, també diuen que ajudaran les famílies nombroses amb bonificacions; lluitaran contra el Tribut Metropolità; protegiran les escoles privades, concertades i diferenciades del municipi; reorgantizaran "amb sentit comú" la mobilitat a la ciutat en contra de l'"ecopostureig"; i dotaran de tots els recursos materials i humans necessaris a la policia per lluitar contra la delinqüència i erradicar l'okupació il·legal

Tanmateix, Benejam ha remarcat que "mai posarem l'Ajuntament al servei d'una ideologia" i, es compromet, a mantenir la "neutralitat institucional" perquè el conjunt de santcugatencs s'hi sentin representants. "Adéu a la decadència i a l'abús; farem que arribi un nou temps per a aquesta ciutat", ha sentenciat amb la voluntat de projectar la ciutat com a referent internacional per dinamitzar l'economia local.

"Un canvi profund"

Per la seva banda, el president del PP, Alejandro Fernández, ha banyat en elogis la candidatura de Benejam: "És el millor alcalde que Sant Cugat podria tenir". Una persona, ha assegurat, "respectada per tot el món" i que destaca per la seva "serietat, rigor, honestedat i moderació. Una moderació nascuda de la bona educació que és compatible amb la defensa d'uns principis sòlids i insubornables". 

Pel que fa a la política en clau santcugatenca, Fernández ha reivindicat la necessitat d'un "canvi profund" per començar a gestionar sense ideologies, permetent la dinamització econòmica de la ciutat mentre que alhora es demostra una "tolerància zero" contra la delinqüència.

Una intervenció que no ha estat exempta de polèmica quan el president del PP català ha qualificat d'"estrafalari, estrambòtic, pintoresc i, inclús, grotesc" que la CUP estigui governant una ciutat "com Sant Cugat".