Educació millorarà les instal·lacions de l'Institut d'FP de Sant Cugat

Les obres contemplen l'arranjament dels espais de l'antic gimnàs pels cicles de Cuina i Gastronomia

La visita del conseller Cambray a les instal·lacions de l'Institut d'FP de Sant Cugat
La visita del conseller Cambray a les instal·lacions de l'Institut d'FP de Sant Cugat | Gencat
NacióSantCugat
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:46h

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya millorarà les instal·lacions de l'Institut d'FP de Sant Cugat. Aquest matí, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat el centre de formació professional anunciant que durant l'estiu s'adequaran part dels seus espais per tal de millorar-ne la seva funcionalitat

"El que fem és una inversió econòmica que permetrà adequar els espais per tal que tingui totes les condicions necessàries i imprescindibles perquè la nostra formació professional i la nostra educació sigui de qualitat en el present i en el futur", ha exposat Cambray.

Així doncs, les obres contemplen l'arranjament dels espais de l'antic gimnàs pels cicles de Cuina i Gastronomia; fet que permetrpa aixecar una nova àrea de cuina -amb una cambra freda- i un menjador que també inclourà una zona de bar-cafeteria. 

En aquest espai, ubicat a la façana d’accés al centre, es faran noves obertures per donar llum i permetre la visió cap a l’exterior. S’instal·larà una zona de neteja industrial per als estris de cuina de gran volum, nous vestidors d’alumnes i professors i una infermeria. També es renovarà el sanejament, la fontaneria, l’electricitat, el gas i l’aire condicionat.

Per dur a terme aquesta primera fase, el Departament d'Educació invertirà més de 560.000 euros. Un cop acabada la fase inicial es durà a terme la renovació dels espais corresponents al cicle de Cuina i Rebosteria, a més d’incloure-hi les zones d’accés a mercaderies, el rebost i les cambres frigorífiques, en una segona fase d’obres.

Un centre en creixement

L’Institut d’FP té l’actual curs 579 alumnes que cursen cicles de grau mitjà i grau superior. El conseller d’Educació ha avançat  que “de cara al curs que ve l’Institut d’FP creixerà de 24 a 34 grups l’oferta de formació professional, un increment que beneficia a la ciutat i a la comarca". Així doncs, en tan sols tres anys, l'institut santcugatenc haurà doblat l’oferta de formació professional. "Aquesta serà la legislatura de la formació professional, i això ho demostrem aquí, a l’institut d’FP de Sant Cugat”, ha asseverat Cambray.

Cal recordar que el proper curs el centre incrementarà grups als següents cicles: Cures auxiliars d'infermeria, Cuina i gastronomia, i Atenció a les persones en situació de dependència. Tanmateix, s’implantarà el segon curs del cicle de grau superior de Direcció de cuina; el primer curs del nou cicle de grau superior de Promoció de la igualtat de gènere; i el tercer curs dels Itineraris formatius específics d’Auxiliar de Vendes i atenció al públic.