1 de 10
Educació

Crítica carta oberta de l'AFA de la Mirada: «El curs vinent no començarà amb normalitat»

Les famílies dels alumnes denuncien la manca de compromís de l'Ajuntament de Sant Cugat i del Departament d'Educació

L’escola es troba en mòduls prefabricats des de l’any 2016 | TW
per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’ESCOLA LA MIRADA DE SANT CUGAT DEL VALLÈS NO COMENÇARÀ EL CURS VINENT AMB NORMALITAT

L’escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès no començarà el curs vinent amb normalitat.
L’Ajuntament de Sant Cugat i el Departament d’Educació no es comprometen en ferm que més de 200 alumnes de primària comencin el curs amb normalitat el pròxim 5 de setembre de 2022.L’Escola es troba en mòduls prefabricats des de l’any 2016. A l’espera de la construcció de l’escola, tot han estat entrebancs administratius i encara no hi ha data concreta d’inici de les obres.


Més de 200 alumnes de Primària de l’Escola La Mirada de Sant Cugat del Vallès no podran iniciar el curs vinent amb normalitat, el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Cugat no es comprometen -en ferm i per escrit- i fan perillar l’inici de curs i els mesos següents als alumnes d’Educació Primària Obligatòria. La manca d’un edifici i els múltiples retards amb què es troba la 12ª escola de Sant Cugat dificulta que l’alumnat pugui rebre una educació pública de qualitat, igualitària i digna. El curs 2022-23 no podrà començar per als infants de La Mirada. Ni el Departament d’Educació ni l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès asseguren a l’Associació de Famílies que els alumnes de l’escola tinguin un pati -element indispensable per l’educació- o una pista per poder realitzar esport. Però ni tan sols asseguren que puguin disposar de les aules per al curs escolar.

Malauradament, la història de l’escola La Mirada està plena d’entrebancs. “No recordem cap curs escolar en el qual no hi hagi hagut un inici sense anomalies.” Remarquen famílies de l’escola.


L’alumnat que el curs que ve començaran quart de primària han sofert tota classe d’entrebancs, inicis de curs amb mòduls sense acabar (entre obrers, i material de construcció amb el risc que pot suposar per als infants), la llum funcionant amb generadors, inicis de curs a la Biblioteca del Barri… Sense pati o amb un pati tan petit que els impedia fins i tot córrer… “No hem disposat mai de menjador, l’alumnat menja a l’aula. O en èpoques en què érem menys alumnes els àpats es feien en una sala polivalent que servia tant per a fer Art com d’aula d’acollida, menjador…” asseguren les famílies de l’escola.

L’AFA de la Mirada tan sols reclama que, donat que les licitacions i els processos són més lents del que ens podríem imaginar en qualsevol cas, els infants de l’escola no sentin una discriminació respecte a la resta d’escoles de Catalunya i puguin rebre l’educació de qualitat que es mereixen igual que a la resta del territori. Les famílies entenen que l’escola només pot existir ara mateix en mòduls prefabricats, i asseguren que s’han adaptat a les circumstàncies. L’equip docent ha anat adaptant el model pedagògic a l’espai de treball de què es disposa, però “No podem permetre no tenir garanties per iniciar el curs vinent amb normalitat.” Asseguren membres de l’associació de famílies

L’AFA La Mirada vol un compromís ferm per part del Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i que es dugui a terme de forma imminent en les següents qüestions:

- Cal que els nous mòduls per poder encabir tot el conjunt d’alumnes de primària estiguin instal·lats i amb electricitat el 28 d’agost a tot tardar, per tal que el Claustre pugui preparar el nou curs que començarà el 5 de setembre.

- Cal que el pati i la pista (que fa 2 anys que esperem) estiguin acabats el 28 d’agost per tal que els alumnes puguin començar el curs amb normalitat.

- Cal tenir una solució al menjador escolar i la cuina.

Ens cal el compromís que ens garanteixi una Educació Pública de Qualitat per als nostres infants.

Sant Cugat, 12 de maig de 2022

 

Participació