1 de 10
Ciutat

La Mirada salva un nou obstacle: desestimat el recurs de l'ADENC contra la licitació de les obres

El Tribunal Català de Contractes inadmet el recurs per "manca de legitimació"

Un edifici que pretén fomentar la consciència ambiental entre l'alumnat | Aj. Sant Cugat
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 28 d'abril de 2022 a les 17:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha desestimat el recurs interposat per l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) contra la licitació d'obres per la construcció de La Mirada. Un moviment per part de l'entitat ecologista que pretenia bloquejar l'aixecament del centre educatiu enmig del bosc de Volpelleres.

En la resolució unànime del tribunal, a la qual ha tingut accés NacióSantCugat, s'atribueix la inadmissió del recurs per "manca de legitimació". Malgrat tot, es rebutja imposar cap sanció a la part demandant perquè no s'aprecia la concurrència de temeritat o mala fe.


El passat mes de març, l'Ajuntament ja va tirar endavant un nou i actualitzat projecte d'obres -ara ja valorat en 9,7 milions-, després que el primer concurs quedés desert. Sobre aquesta qüestió, el propi tribunal dona per tancada la via administrativa. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha celebrat la notícia i anuncia que al proper ple de maig es portarà a aprovació la nova licitació d'obres.

Malgrat tot, aquesta victòria de l'Ajuntament no és definitiva, ja que encara queda pendent de resoldre un recurs contenciós-administratiu -també presentat per l'ADENC- contra el planejament del projecte al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Hi haurà ampliació.

Resolució del Tribunal Català de Contractes sobre el recurs contra la Mirada by Sergi Baixas on Scribd

 

 

Participació