Sorpresa a la parròquia d'Octavià pel canvi d'hora de la Missa de Sant Medir

Mossèn Emili Marlés lamenta que des de l'Ajuntament no els hagin consultat prèviament i trenquin l'horari tradicional amb més de 40 anys d'història

Aplec de Sant Medir 2020
Aplec de Sant Medir 2020 | Anna Mira
02 de març del 2022

Després de més de 40 anys celebrant-se la tradicional missa de Sant Medir a l'ermita homònima a les 13 h del migdia, enguany s'haurà d'oficiar a les 11.30 h. Aquest canvi d'horari, impulsat per l'Ajuntament de Sant Cugat, ha agafat per sorpresa a la parròquia de Sant Pere d'Octavià

En declaracions a NacióSantCugat, mossèn Emili Marlés ha lamentat que la decisió s'hagi pres de manera unilateral per l'equip de govern sense haver-ho consultat amb ells prèviament. "No volem fer polèmica amb això i remarco que posteriorment hem tingut converses; però ens ha sabut greu", ha confessat l'eclesiàstic del Monestir. 

Marlés assenyala que després de tant de temps fent-se a la mateixa hora, la gent s'havia acostumat a venir durant aquella franja del dia. Una hora que s'ubicava més a prop del "prime-time" i que coincidia amb la festa grossa de l'Aplec. Així doncs, exposa que enguany la missa serà "més recollida" i tem que, arran del canvi forçat, no vingui tanta gent.   

No obstant això, Marlés posa bona cara i assenyala que el nou horari pot ser una bona oportunitat per "recuperar el sentit original del romiatge". Així doncs, ha convidat tots els feligresos a pujar junts fins a Sant Medir aquest mateix dijous a les 9 h del matí des del Pi d'en Xandri. 

Fonts de l'Ajuntament informen a aquest mitjà que el canvi d'horari de la Missa s'ha promogut per "endreçar" el conjunt d'activitats organitzades al llarg de la jornada a l'entorn de l'ermita.
 

Full Parroquial de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià