Passes endavant per mitigar l'impacte acústic de la B-30 i l'AP-7 pel seu pas per Sant Cugat

L'Ajuntament informa que enguany s'adjudicaran les obres de construcció de les pantalles al barri de Mira-sol

Imatge de la trobada de l'equip de govern amb Carreteres de l'Estat
Imatge de la trobada de l'equip de govern amb Carreteres de l'Estat | Aj. de Sant Cugat
25 de febrer del 2022

L'apantallament acústic per mitigar el soroll del trànsit de vehicles per la B-30 i l'AP-7 pel seu pas per Sant Cugat, cada vegada més a prop de convertir-se en una realitat. Una demanda històrica del veïnat a la qual finalment se li posarà fil a l'agulla des del Ministeri de Transports del govern espanyol. 

Després d'una trobada entre l'alcaldessa Mireia Ingla i la tinència d'alcaldia de Presidència Pere Soler amb el director general de Carreteres de l'Estat, Javier Herrero, l'Ajuntament ha informat que enguany s'adjudicaran les obres per construir les pantalles a tocar del barri de Mira-sol. Aquesta actuació comprendrà el tram on es troba la urbanització Polis-alfa fins a la sortida de l'Hospital General. 

Per altra banda, l'administració local també avança que s'encarregarà la redacció de dos nous projectes d'apantallament al municipi vallesà per reduir el soroll que genera l'autopista davant de l'Hospital General i la Clínica Asepeyo. A més, s'inclouran estudis de sonometria per valorar la possibilitat de construir pantalles acústiques al tram de la B-30, més proper a Valldoreix

Davant d'aquests compromisos, l'Ajuntament i la Direcció General van acordar fer un seguiment de l'estat d'execució i redacció d'aquests projectes per poder anar informant el veïnat i els equipaments sanitaris afectats. 

Actualment, els pressupostos generals de l'Estat pel 2021 ja contemplen una partida per aixecar les pantalles acústiques en el recorregut de Mira-sol. La licitació d'aquest tram estaria prevista per al 2023 i la seva construcció per abans de finalitzar el 2025. Una inversió que provindria dels fons europeus Next Generation EU