Llum verda a la licitació de les obres per a la construcció de la nova escola de La Mirada

El ple aprova, amb l'abstenció de JxSTC, el plec de clàusules per procedir amb la licitació de les obres valorades en 8,4 milions d'euros

La tinència d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, defensant el projecte de licitació d'obres de la Mirada
La tinència d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, defensant el projecte de licitació d'obres de la Mirada | Sergi Baixas
14 de desembre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:41h

El ple de Sant Cugat ha donat llum verda a la licitació de les obres per començar a construir la nova escola de La Mirada al bosc de Volpelleres. Així doncs, en un nou ple extraordinari per avançar al més aviat possible, totes les formacions polítiques del consistori menys l'abstenció de JxSTC, han donat sortida al plec de clàusules per procedir amb la licitació de les obres que estan valorades en 8,4 milions d'euros -el projecte complet està pressupostat en 9,2 milions d'euros-.

"És una prioritat del govern accelerar els tràmits per escurçar els terminis per a la construcció d'una escola que estava prevista inicialment per a l'any 2019", ha apuntat l'alcaldessa Mireia Ingla. "Cada dia que passa compte", ha reivindicat assenyalant tots els "entrebancs" que ha hagut de superar el projecte i, per això, negant-se a posar més dates en un calendari incert i generar falses esperances a les famílies i comunitat educativa.

L'abstenció de JxSTC ha estat defensada pel regidor Joan Puigdomènech que, tot i reconèixer La Mirada com una "necessitat urgent", considera que la ubicació del centre s'hauria de redirigir en un altre punt en lloc del bosc de Volpelleres.

Un sentit de vot que ha sorprès Ingla que li ha recriminat que "aterri a la realitat". La republicana critica que el principal partit de l'oposició continuï utilitzant els mateixos arguments de fa anys sent ells els responsables dels primers grans entrebancs.

En aquest sentit, ha animat a JxSTC a reunir-se amb la comunitat educativa i a explicar-los que són més partidaris de tombar el projecte fet fins ara i, per tant, tornar a endarrerir la construcció com a mínim un parell d'anys més. L'alcaldessa no ha donat opció a rèplica a Puigdomènech, un fet que ha provocat les crítiques de la portaveu Carmela Fortuny denunciant manca de qualitat democràtica.

No a més "malentesos"
Cal recordar que aquest mes d'octubre, l'Ajuntament va reconèixer a la comunitat educativa de l'escola que l'edifici finalment no estaria enllestit per al curs 2023-24 per una sèrie de retards. Per evitar "malentesos", l'alcaldessa va proposar establir una comissió de seguiment per "anar esclarint tots els dubtes que calgui en el procés i afrontar aquests entrebancs conjuntament". 

Així doncs, el proper 5 de gener esdevindrà una data "crucial" quan se sabrà si s'han presentat recursos que podrien endarrerir els tràmits fins a sis mesos fins que es resolguin. En qualsevol cas, el pròxim 18 de gener també se sabrà quantes empreses s'han presentat al concurs pel qual s'acabarà adjudicant l'empresa guanyadora. 

Tot plegat mentre s'espera a la resolució del Tribunal Superior de Justícia sobre el recurs presentant per l'entitat ecologista ADENC per aturar la construcció de La Mirada enmig del bosc de Volpelleres i posar fre a una "agressió irreparable" a l'ecosistema.