El PP exigeix a la Generalitat que assumeixi la part que li correspon per la construcció de La Mirada

El portaveu de la formació local, Álvaro Benejam, carrega contra la "gestió nefasta" dels dos equips de govern dels darrers anys

El portaveu del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, durant la roda de premsa
El portaveu del PP de Sant Cugat, Álvaro Benejam, durant la roda de premsa | Sergi Baixas
07 de desembre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:42h

El Partit Popular exigeix que sigui la Generalitat qui assumeixi la part completa que li correspon per a la construcció de la futura escola de La Mirada. En una roda de premsa, la formació ha anunciat que ha presentat més d'un centenar d'esmenes al pressupost 2022 del Govern; entre elles, que s'inclogui una partida per a retornar a l'administració santcugatenca allò que li correspon. 

Cal recordar que el cost de construcció del centre educatiu de Volpelleres actualment està valorat en aproximadament 9 milions d'euros -dels quals la Generalitat en posa al voltant de 5 i la resta va a càrrec de l'Ajuntament de Sant Cugat; tal com està acordat entre les dues parts a través d'un conveni-. No obstant això, també val a dir que l'administració local va avançar la part que li tocava a la Generalitat per accelerar els tràmits i aquí és on resideix el quid de la qüestió.

En aquest retornament pactat, el portaveu municipal del PP, Álvaro Benejam, denuncia que el retornament d'aquest avançament seria del 80%, perdent-se un 20% pel camí. En aquest sentit, Benejam reclama aquesta partida extraordinària als pressupostos de la Generalitat perquè es retorni el 100% de la part li correspon

El líder blau critica la "gestió nefasta" que han fet tant el govern anterior (JxSTC) com el tripartit actual (ERC-PSC-CUP) en donar resposta a aquesta demanda històrica de les famílies del centre educatiu que està acollint a l'alumnat en mòduls prefabricats. "Cal que assumeixin responsabilitats i admetin que no han fet bé les coses", ha sentenciat Benejam. 

Durant la roda de premsa, també han intervingut l'eurodiputada Dolors Montserrat i el president del PP a la demarcació de Barcelona, Manu Reyes. Per una banda, Montserrat ha reclamat que s'enceti una comissió d'investigació contra la vicepresidenta del govern espanyol Yolanda Díaz perquè, assegura, hauria estat coneixedora de l'impacte que tindria la pandèmia abans que arribés a Espanya. Per altra banda, Reyes, ha reivindicat el perfil "municipalista" que està adoptant el Partit Popular per encarar les pròximes eleccions del 2023.