La il·luminació de Mira-sol, les Planes i la Floresta assoleix el 50% de llum LED

Els barris santcugatencs substituiran 3.000 llumeneres de vapor de sodi pel model més eficient

Les llums de les Planes i la Floresta serà diferent per respectar la fauna nocturna
Les llums de les Planes i la Floresta serà diferent per respectar la fauna nocturna | Aj. de Sant Cugat
S.B.
24 de novembre del 2021

Els barris de Mira-sol, les Planes i la Floresta substituiran 3.000 llumeneres de vapor de sodi per LEDS. Una instal·lació de la nova tecnologia valorada en 750.000 euros que assolirà el 50% de la seva il·luminació total -enfront del 10% actual- permetent un estalvi a la ciutat de més de 670 MWh l'any; un 65% menys del consum a dia d'avui. 

Aquest projecte s'emmarca dins del Pla d'Actuació per a l'Emergència Climàtica i suposarà una millora de la qualitat i confort lumínic per al veïnat. En aquesta línia, la tinència d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, remarca que la voluntat del govern és "reduir la petjada ecològica". "Apostem per l’eficiència energètica a Mas Gener, la Floresta i les Planes i fem un esforç per minimitzar el consum i el manteniment de l’enllumenat públic", ha explicat el socialista.

Cal esmentar que, a la Floresta i les Planes, es contemplen diverses zones sensibles des del punt de vista mediambiental. El fet de tenir sectors o nuclis de població envoltats pel Parc de Collserola, fa que en alguns casos s’hagi d’utilitzar llum ambre, un espectre de llum fora del rang de l’anomenada llum blanca, una llum ataronjada però més respectuosa amb la fauna nocturna.