Inauguració del nou itinerari per a bicis i vianants de la rotonda de l'Hipòdrom

Les obres, aturades des del mes de setembre de 2019 per la fallida de l’empresa adjudicatària, es van reprendre aquest mes de juliol

També està previst allargar el carril bici des de la rotonda de l’Hipòdrom fins al Centre Comercial
També està previst allargar el carril bici des de la rotonda de l’Hipòdrom fins al Centre Comercial | Sergi Baixas
19 de novembre del 2021
Actualitzat el 22 de novembre a les 17:14h

Després de tres anys d'espera i entrebancs, ja ha entrat en funcionament el nou itinerari per a bicicletes i vianants de la rotonda de l'Hipòdrom. Les obres, que s'havien aturat el mes de setembre de 2019 per la fallida de l'empresa adjudicatària, es van reprendre el mes de juliol i s'han completat en els tres mesos previstos; amb millores en seguretat i il·luminació respecte al projecte inicial. Les obres finalment han tingut un cost de 415.000 euros.  

En una roda de premsa aquest matí al mateix indret, la tinència d'alcaldia de Serveis Urbans i Mobilitat, Pere Soler, ha reconegut que es tractava d'un "greuge que s'arrossegava de l'anterior govern" i al qual hi han posat remei per tal de poder continuar la pacificació del trànsit cap al centre comercial i garantir la seguretat de vianants i ciclistes. A més a més, ja ha avançat que estan treballant per completar les següents fases del tram per connectar Sant Cugat amb Rubí a través d'una via "còmode, amable i segura". 

En aquest sentit, està previst allargar el carril bici des de la rotonda de l’Hipòdrom fins al Centre Comercial Sant Cugat i l’inici del terme municipal de Rubí. Així mateix, l’Ajuntament ja ha contractat l’obra per connectar amb carril bici l’avinguda Rius i Taulet entre la rotonda del Xic fins a l’Av. Graells. Les obres d’aquest tram s’han iniciat aquesta setmana i es preveu que s’executin aproximadament en un mes. 

Un cop finalitzats els treballs s’iniciaran les fases II i III del projecte que contemplen la connexió de carrer Prat de la Riba a av. dels Països Catalans i la d’av. Països Catalans a la plaça dels Carreters. Es preveu que l’aprovació inicial dels projectes es faci en el ple municipal del mes de desembre.

Per últim, el projecte del tram que va de la plaça dels Carreters al Leroy Merlin està en tràmit, pendent de la seva aprovació definitiva per part de la Junta de Govern Local i posterior publicació al BOPB. Amb aquesta infraestructura enllestida, el carril bici tindrà una llargada de 2,5 quilòmetres que unirà l'Anella de Mobilitat Verda i Rubí.

Aquesta obra dona continuïtat a l'alternativa que s'està impulsant des del consistori per afavorir una mobilitat alternativa al cotxe privat que incrementi l'espai urbà per al gaudi de la ciutadania mentre s'aconsegueix de retruc una millora de la qualitat de l'aire. En general, un projecte que forma part de la xarxa ciclable Bicivia de l’AMB per unir de manera ràpida, sostenible i segura una vintena de municipis metropolitans.

"La nova via és una aposta més per part del govern de la ciutat per crear infraestructura ciclable i itineraris de vianants directes i segurs, per permetre que els desplaçaments a peu i en bicicleta siguin més competitius respecte als desplaçaments amb vehicle privat motoritzat i així contribuir al canvi d’hàbits de la ciutadania", ha relatat el regidor de Mobilitat, José Gallardo.