Els Mercats de Sant Cugat reparteixen carmanyoles per conscienciar sobre la reducció del plàstic

La iniciativa es durà a terme els pròxims dies 19, 20, 26 i 27 de novembre als quatre mercats municipals de la ciutat

La gent aconseguint la seva carmanyola
La gent aconseguint la seva carmanyola | Localpres
Sergi Baixas
19 de novembre del 2021

"Compra amb la teva carmanyola i te'n donem una altra". Aquest final de novembre, els mercats municipals de Sant Cugat -Mercat Vell, Torreblanca, Mira-sol i Volpelleres- donaran el tret de sortida a una prova pilot de campanya de conscienciació per fomentar l'ús d'envasos reutilitzables a l'hora d'anar a comprar i reduir l'ús de plàstics

"La situació d’emergència climàtica que estem vivint no té espera, i per això és molt important que govern i ciutadania treballem de la mà per poder fer-hi front", ha relatat la Comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó. "Cada cop més, apostarem per accions i projectes com aquest, que suposin avançar cap a noves maneres de fer i de viure, més sostenibles i respectuoses", ha afegit la republicana. 

La iniciativa, que neix dels Pressupostos Participatius i s'emmarca en el Pla d'Acció d'Emergència Climàtica de la ciutat, es durà a terme els pròxims dies 19, 20, 26 i 27 de novembre als quatre mercats de la ciutat. Concretament a les parades de carn, peix, embotit i producte a granel, a més dels restaurants situats a l'interior dels propis mercats

Les carmanyoles s'entregaran a les persones que, prèviament, hagin anat a comprar o menjar als locals dels mercats portant un envàs reutilitzable per guardar-hi la compra o els sobrants dels àpats. Un obsequi per fomentar un canvi d'hàbits per animar-los a repetir l'experiència.

Com funcionarà?
Des d’aquest dilluns, totes les parades de carn, peix, embotit o producte a granel, i els restaurants de dins dels mercats, disposen de vals que entregaran a les persones que vagi a comprar portant un envàs per guardar el producte. Aquests vals es podran bescanviar per la corresponent carmanyola durant els dies 19 i 20 i 26 i 27 de novembre, en uns punts informatius habilitats a cada mercat.

Des de l'Ajuntament es convida a la ciutadania a compartir la iniciativa a través de les xarxes socials amb una foto amb la seva carmanyola i les etiquetes #ResiduZero i #AmbCarmanyola.