El dietari del professor pederasta de Viaró: «No vull compartir la meva vida amb ell. Però sí escenes de sexe»

"El Periódico" ha tingut accés a escrits de l'exdocent que seran utilitzats durant el judici

V.P. va començar a treballar al Viaró Global School de Sant Cugat l'any 2003
V.P. va començar a treballar al Viaró Global School de Sant Cugat l'any 2003 | Facebook Escola Viaró
S.B.
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:10h

Novetats en el cas del professor i entrenador pedòfil que va abusar de menors d'edat en el seu pas per l'escola Viaró Global School de Sant Cugat i la Salle Bonanova de Barcelona. El Periódico ha tingut accés a diversos escrits del dietari de l'exdocent V.P. que els Mossos d'Esquadra han seleccionat perquè formin part del futur judici. En aquestes notes, el presumpte agressor fa referència al "turment interior" que pateix i que fa que percebi greus conductes pederastes com si fossin relacions d'amor sanes. 

L'exprofessor parla compulsivament dels seus jugadors; alumnes d'entre 10 i 13 anys que entrena al Club Esportiu Bonanova. Els escrits abarquen tant les descripcions acurades dels abusos que va cometre com dels desitjos que tenia; i, com a mínim, se citen a set menors d'edat diferents amb qui va tenir relacions sexuals o aspirava tenir-ne. Un d'aquests menors és un exalumne del Viaró, la primera víctima que l'ha denunciat

En el dietari, V.P. és explícit a l'hora de detallar els abusos i els seus sentiments pedòfils. Inclús distingeix entre aquells menors que "estima" i els que únicament desitja sexualment. "No l'estimo. No vull compartir la meva vida amb ell. Però sí escenes de sexe. Les necessàries fins a avorrir-me d'ell i passar a altres coses i altres jovenets", escriu en un dels fragments.

De la mateixa manera fa referència a la dificultat que té per relacionar-se amb dones adultes. "És un turment interior amb el qual convisc des de sempre, i més em val que canviï a temps (¿és possible canviar?) o ser un desgraciat de per vida", reflexiona plantejant-se acudir a ajuda professional per combatre aquests instints. 

Les agressions
V.P. va començar a treballar al Viaró Global School de Sant Cugat l'any 2003 i feia tres anys que dirigia el Club Esportiu Bonanova. En aquest centre educatiu és on va conèixer la seva primera víctima, un nen de 13 anys i amb els pares divorciats que va aconseguir apuntar a l'equip de futbol. Després de guanyar-se la confiança de la mare i adoptar un paper de figura paterna van començar els abusos. 

El docent, de 33 anys, portava al noi al seu pis de la ronda de General Mitre on l'obligava a despullar-se i es masturbava mentre el tocava. Quan V.P. volia anar més lluny i es topava amb la negativa del menor, aquest s'enfadava i el "castigava" deixant de dirigir-li la paraula durant dies.

Durant més de dos anys d'abusos constants, el presumpte agressor relata la relació com si fossin una parella normal i enamorada: "Estem al llit, fent-nos petons i l'amor. Com en la nostra bona època". L'any 2006 V.P. va ser expulsat del centre educatiu santcugatenc perquè la direcció del centre es va assabentar que el professor s'emportava al jove a casa seva tot i que no sabien del cert què passava allà perquè el menor no es va atrevir a confessar-ho.

Tot i l'expulsió, el denunciat va continuar abusant d'altres menors d'edat fins al 2012 mentre exercia d'entrenador al Club Esportiu Bonanova. Des d'aleshores però, la seva actitud hauria esdevingut més violenta per por a que les seves accions fossin revelades. En aquest sentit, hauria pegat pallisses -inclús brandint ganivets, tisores i una maça medieval- i amenaçat de mort a les seves víctimes per assegurar-se que guardessin el secret.