1 de 10
Sindicats

El sindicalisme alternatiu arrasa i fa història a l'Ajuntament de Sant Cugat

IAC-CATAC guanya les eleccions i la Intersindical-CSC irromp amb força; ambdues forces es presentaven per primera vegada

IAC-CATAC celebra haver aconseguit 13 delegats en la seva primera concurrència a les eleccions | TW
per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 20 d'octubre de 2021 a les 10:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Història a les eleccions sindicals de l'Ajuntament de Sant Cugat. El sindicalisme alternatiu (IAC-CATAC i la Intersindical) s'ha presentat als comicis per primera vegada i ha arrasat al consistori enduent-se més del 65% dels vots. La Casa de la Vila ha fet un salt de 180 graus pel que fa a la representació sindical.
  Així doncs, IAC-CATAC (Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l'Administració de Catalunya) ha guanyat les eleccions sindicals al consistori fregant la majoria absoluta i aconseguint 13 delegats dels 30 possibles; 7 a la Junta de Personal i 6 al Comitè d'Empresa. Per la seva banda, la Intersindical independentista i de classe català també entra amb força i ha obtingut 7 delegats; 4 a la Junta de Personal i 3 al Comitè d'Empresa. Cal recordar que els representants sindicals es divideixen entre personal funcionari (Junta de Personal) i especialistes, personal no qualificat i tècnics administratius (Comitè d'Empresa). 


Per altra banda, els sindicats majoritaris a Catalunya i fins ara també a l'Ajuntament santcugatenc, s'han estavellat. CCOO (Comissions Obreres) n'ha tret 5 i UGT (Unió General de Treballadors), 2. A més a més, la CGT (Confederació General del Treball), sindicat guanyador a les passades eleccions del 2016 amb vuit delegats, ha desaparegut completament del mapa. I és que fa cinc anys, sense la irrupció del sindicalisme alternatiu la fotografia era molt diferent. CGT aconseguia 8 representants; CCOO, 7; i UGT, 5. 

Per la seva banda, pel que fa als sindicats dels agents de la Policia Local de Sant Cugat; els dos delegats del SPPME (Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya) s'han transformat en tres delegats pel SFP-SCV (Sindicat de Funcionaris de Policia a Sant Cugat del Vallès).


Així doncs, dels 732 treballadors de l'administració local convocats a les urnes han votat 494; és a dir, un 67,5% de participació. Des de IAC-CATAC han celebrat la gran participació del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament i reivindiquen que treballaran per "la millora de les condicions laborals de tothom i per l'estabilització de les persones". "Hem de fer possible que cap treballador en frau de llei perdi el seu lloc de treball", han remarcat. La Intersindical també celebra els resultats com a una gran victòria.
   
Participació