Cultura

El verd Collserola dels Gausacs tornarà a lluir aviat i amb moltes ganes a la plaça d'Octavià

Els castellers de Sant Cugat actuaran per primera vegada amb públic després de més de 18 mesos

per Sergi Baixas, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 18:57 |
Els Gausacs de Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat

Març del 2019. Aquesta va ser l'última data que els castellers de Sant Cugat van poder actuar davant del públic per culpa de la pandèmia. El coronavirus va provocar una aturada general en la vida de tothom, però la cultura és un dels sectors que més se n'ha ressentit. No obstant això, aquesta llarga espera arribarà aviat a la seva fi i el verd de Collserola tornarà a lluir amb més força que mai.Així doncs, i en el marc de la programació de la Festa de la Tardor, els Gausacs tornaran a ocupar, el proper diumenge 24 d'octubre, la plaça d'Octavià -davant del Monestir- per aixecar els esperats castells humans. 

En declaracions a NacióSantCugat, el responsable de comunicació de l'entitat castellera Jordi Serrano confessa que la colla té "moltes ganes" de tornar a trepitjar carrer i places després de gairebé dos anys. "Serà tot un procés tornar a engegar però estem molt il·lusionats", explica. Enguany, els santcugatencs estaran acompanyats durant la jornada dels Castellers de Vilafranca i els de Sabadell. 


Pel que fa a les restriccions sanitàries, durant les pròximes hores el Departament de Cultura de la Generalitat informarà de les modificacions pertinents en el pla sectorial especial del món casteller; tot i que de ben segur, que portar la mascareta mentre es fan els castells continuarà sent obligatori. 

Serrano també ha apuntat que pel divendres 22 estan preparant un assaig especial amb certes sorpreses que es desvelaran pròximament. 


 

Participació