Arriben més vals de descompte per incentivar el consum local: 20 euros per família

Sant Cugat destina 300.000 euros en la segona edició dels xecs del Pla de Reactivació Econòmica

Sant Cugat reparteix 300.000 euros amb vals de descompte per gastar en el comerç local
Sant Cugat reparteix 300.000 euros amb vals de descompte per gastar en el comerç local | Localpres
30 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:35h

L'Ajuntament ha presentat aquest matí a la plaça Quatre Cantons la segona edició dels vals de descompte per a ajudar a reactivar l'economia santcugatenca després de la pandèmia de la Covid-19. Enguany, el govern local destinarà 300.000 euros perquè 15.000 llars puguin accedir a un xec de 20 euros que s'haurà d'activar a través de l'app "Gràcies, compra a Sant Cugat".

L'objectiu és estimular les vendes dels botiguers i restauradors de la ciutat amb un projecte nascut del Pla de Reactivació Econòmica impulsat l'any passat pel tripartit per donar resposta als efectes de la pandèmia. "Refermem el nostre compromís amb el teixit empresarial de Sant Cugat; una nova oportunitat per ajudar al petit comerç comptant amb la complicitat de la ciutadania", ha apuntat la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila. "Aquest any s'afegeix a la llista la restauració del municipi que l'any passat estava tancat i no va poder participar", ha afegit la socialista.

Així doncs, la ciutadania podrà començar a bescanviar els xecs a partir d'aquest divendres 1 d'octubre, i fins al 31 d'octubre, a prop d'un centenar d'establiments de la ciutat. Cal recordar que només es pot activar un val per família empadronada a Sant Cugat. La modalitat de bescanvi dels xecs està relacionat amb l'import a gastar: la compra mínima igual 50% de l'import a descomptar. Per exemple, per descomptar 20 euros cal fer una compra mínima de 40 euros; i per descomptar-ne 15, la compra ha de ser mínim de 30 euros. Hi haurà un límit de 3.000 euros per establiment.

Dels 600.000 euros que l'any passat es van destinar a aquesta iniciativa, tan sols es van gastar prop de 83.000 euros (uns 4.600 vals). Per garantir un major èxit en la nova edició, Vila explica que s'instal·larà una carpa puntualment a la plaça de Quatre Cantons per fer atencions personalitzades i assessorament a aquelles persones que vulguin fer ús dels vals. 

Com funciona l'app? 

Com puc aconseguir un val de descompte? Cal que un membre de la unitat familiar major de 18 anys es descarregui l'app Gràcies, compra a Sant Cugat a través d'un codi QR i introdueixi el DNI (un per llar). 

On puc gastar el val? El xec és de 20 euros per llar i es pot gastar en qualsevol dels comerços de Sant Cugat adherits a la campanya. El val equival al 50% de cada compra, no hi ha import mínim i es pot fer servir en més d'un establiment fins que es gastin els 20 euros. 

Quan ho puc fer servir? De l'1 al 31 d'octubre, ambdós inclosos. 

Tinc un comerç, com em puc adherir a la campanya?Cal presentar una sol·licitud de manera telemàtica a la web municipal de l'1 al 31 d'octubre. L'OAC i Sant Cugat Empresarial assessorarà i acompanyarà als establiments que ho requereixin. Igualment els agents cívics de la ciutat recorreran tots els comerços informant-los de la iniciativa. 
 

Llistat d'establiments de Sant Cugat adherits als vals de descompte by Sergi Baixas on Scribd