Aquesta serà la ubicació definitiva de la nova comissaria de barris de Sant Cugat

L'equipament, situat al local de l'antiga seu del BBVA a l'estació de Valldoreix, entrarà en funcionament l'any 2022

Tanca l'oficina del BBVA de l'estació de Valldoreix
Tanca l'oficina del BBVA de l'estació de Valldoreix | GSV
S.B.
23 de juliol del 2021
Actualitzat el 14 de juliol del 2022 a les 19:35h

Finalment ja se sap on s'aixecarà la futura subcomissaria de districtes de Sant Cugat. En una roda de premsa celebrada ahir a la Unió, el tripartit va anunciar la ubicació de la nova seu de la Policia Local que té com a objectiu donar una cobertura de més proximitat als veïns de Valldoreix, Mira-sol, la Floresta i les Planes.

L'equipament escollit és l'antic local del BBVA de la Rambla de Mossèn Jacint Verdaguer, número 15, a la zona de Can Cadena, just a tocar de l'estació de FGC de Valldoreix. L'espai va quedar buit després que l'entitat bancària tanqués l'oficina per donar continuïtat a la seva aposta de futur per les consultes digitals i telefòniques. Una decisió que va generar cert revol a l'EMD perquè la Vila es quedava sense oficines del BBVA forçant als valldoreixencs a desplaçar-se fins a Sant Cugat per fer gestions o treure diners.

Malgrat que el govern la vulgui posar en marxa a finals del 2022, encara s'estan acabant els tràmits de compra de l'espai de prop de 100 metres quadrats més patis exteriors. En el local, hi hauria una circulació contínua de prop de cinc agents de la Policia Local, Protecció Civil i, en cas puntual, de l'ADF. Un espai que s'anirà adaptant amb els temps segons les necessitats de cada moment.

Tal com ha explicat a NacióSantCugat el regidor de Seguretat, Francesc Carol, la voluntat és que la ciutadania d'aquests barris tinguin una comissaria "versàtil" on poder adreçar-se i tenir una dotació de policies més pròxima des de la qual es pugui actuar més ràpidament en cas de produir-se qualsevol incidència. Un equipament que "ajudarà a mantenir una forta sensació de seguretat i a continuar reduint l'índex de criminalitat" de la ciutat.