Llum al final del túnel: s'aprova inicialment el projecte de La Mirada

El ple municipal ha aprovat el projecte amb el suport de Ciutadans i l'abstenció de Junts

Visita als mòduls de La Mirada de Sant Cugat
Visita als mòduls de La Mirada de Sant Cugat | Educació
Sergi Baixas / Anna Mira
19 de juliol del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:46h
L'Ajuntament ha aprovat inicialment aquest dilluns el projecte bàsic i d'execució de La Mirada, el 12è centre educatiu de Sant Cugat, i ara estarà trenta dies a un període d'exposició pública per a la presentació d'al·legacions. L'aprovació s'ha fet amb el vot a favor de l'equip de govern -ERC, PSC i CUP- i Cs i l'abstenció de Junts. 

La nova escola, que s'ubicarà a l'interior del bosc de Volpelleres, té un pressupost previst de 8,4 milions d'euros (cinc milions a càrrec de la Generalitat i, la resta, a mans de l'administració local). El següent pas serà la licitació de les obres.

"Avui fem un pas molt important", ha expressat el responsable d'Urbanisme de l'ajuntament de Sant Cugat, Francesc Duch. "S'ha adaptat perquè tingui el mínim impacte possible amb la seva nova ubicació", ha detallat. No obstant això, el regidor de Junts, Joan Puigdomènech, ha expressat que la seva abstenció s'ha fet perquè consideren que "no s'ha lluitat prou per construir l'escola a la seva ubicació original". 

Per la seva banda, la regidora taronja, Múnia Fernández-Jordan, ha explicat que la seva voluntat "és construeixi el més aviat possible. El nostre grup municipal pensem amb els infants que actualment estan amb barracons i que mereixen una educació amb condicions". 

Tal com va explicar l'alcaldessa Mireia Ingla fa un parell de setmanes, la voluntat és accelerar els tràmits administratius perquè el centre pugui estar operatiu pel curs escolar 2023. Una escola "esperada i desitjada pel barri" que dissenyarà sota el criteri d'"unió" entre l'arquitectura i la pedagogia amb espais polivalents, flexibles i adaptats per acollir un projecte educatiu basat en la "convivència amb la natura i la consciència ambiental".