Puig estén la mà a Ingla, però li recorda que ell és l'«únic» interlocutor vàlid de Valldoreix

El president de l'EMD es mostra predisposat a "trobar noves vies d'entesa i superar els enfrontaments i les diferències que ens separen"

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig
El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig | Cedida
16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:43h

El president Josep Puig (Junts per Valldoreix) no ha trigat ni sis hores en respondre a les crítiques de l'alcaldessa Mireia Ingla (ERC) que li ha traslladat des d'un escrit que ha avançat NacióSantCugat. Aquest matí, s'obria una crisi institucional entre ambdues administracions locals sota el focus de les reiterades crítiques del valldoreixenc contra el regidor de Seguretat, Francesc Carol, que han fet caure un got que feia temps que amenaçava de vessar.

En aquest missatge, la republicana apartava simbòlicament a Puig en un text on el qualificava d'"interlocutor no vàlid", de "manca de lleialtat institucional" i de "poc rigor". A més, confessava que li era "molt difícil mantenir una relació fluida amb ell" i reivindicava treballar amb "altres membres del govern valldoreixenc" des d'un "ambient de cordialitat, sintonia i lleialtat". 

Només començar la carta, el president Puig ha engegat deixant clar que "com a president de l’EMD soc l’únic i màxim responsable de la gestió del dia a dia de l’administració valldoreixenca i que totes les competències d’aquesta EMD recauen en el meu càrrec i en la meva persona". I afegeix, "apartar la figura del president de Valldoreix ‘com a interlocutor no vàlid’ amb l’Ajuntament de Sant Cugat és una falta de respecte cap a la institució, amb autonomia municipal, i cap a la seva ciutadania, que de forma majoritària em va triar fa dos anys per ser el seu president".

En aquest sentit, exposa que Ingla "no té la potestat ni la competència per manllevar-me cap ni una de les meves atribucions com a president de l’EMD de Valldoreix" i per aquest motiu, li demana que "reconsideri la seva posició". Considera que les expressions de l'alcaldessa "no reverteixen en cap benefici cap als veïns de Valldoreix" a qui, recorda, també n'ha de vetllar pels seus interessos i benestar.

No obstant això, la rèplica té un marcat to diferent i ràpidament Puig estén la mà a la republicana per "refer els ponts trencats per les disputes polítiques, reconduir la situació i tornar a la casella de sortida". Reiterant, per això, que ell és l'"únic interlocutor vàlid" i que la seva voluntat és i serà sempre treballar per a la defensa dels interessos dels valldoreixencs. En aquest sentit, insta a la republicana a "trobar noves vies d'entesa i a superar els enfrontaments i les diferències que ens separen" pel bé dels vilatans.
 

Comunicat de resposta de Josep Puig a Mireia Ingla by naciodigital on Scribd