Els Mossos d'Esquadra, guanyadors de la gala «Botifler de l'any 2020»

Arran Sant Cugat ha premiat el cos policial català per "contribuir a que hi hagi més misèria"

Nova nit d'aldarulls a Barcelona
Nova nit d'aldarulls a Barcelona | Carlos Baglietto
S.B i A.M
21 de juny del 2021

Els Mossos d'Esquadra han estat els guanyadors del certamen "Botifler de l'any 2020" organitzat per la secció local d'Arran Sant Cugat. L'organització juvenil de l'Esquerra Independentista ha qualificat la policia catalana com la institució que "més ha contribuït a fer que hi hagi més misèria" durant la votació que va tenir lloc aquest passat dissabte a l'Horta Alliberada.  

El col·lectiu també han denunciat el seu paper en la detenció amb protagonistes santcugatencs com la del noi de la dessuadora taronja, de les feministes de 8 Mil Motius i dels tres detinguts "a l'atzar" durant les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hásel a Barcelona. També han criticat "la violència exercida" durant l'execució de desnonaments a la ciutat. 

En la seva nominació se'ls titllava d'"insuportables" i posaven en relleu els seus "dots artístics i interpretatius en crear delictes inexistents per generar processos judicials inacabables". També els acusaven d'aturar manifestacions amb "repressió"; mentre són "còmplices" de protegir fons voltors, grans empreses o els nazis d'Artós i Desokupa.

Enguany, la resta de nominats eren l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el representant santcugatenc de Vox, Ignacio Garriga; i totes aquelles figures (bancs, empreses, persones...) que es dediquen a especular amb el preu de l'habitatge. L'any passat, el guardó va ser entregat a l'exdirector del Teatre-Auditori, Pep Tugues.