Política

Vox: «Fer sonar els Segadors a les escoles catalanes seria com si a Sant Cugat es posés l'himne de l'associació de veïns»

El president de la formació d'ultradreta, Ignacio Garriga, també adverteix que es querellaran per un delicte de prevaricació administrativa en cas de tramitar-se els indults pels presos polítics

per NacióSantCugat, 28 de maig de 2021 a les 11:27 |
Ignacio Garriga, president de Vox a Catalunya | Vox
El president de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, menysprea l'himne nacional de Catalunya. Aquest matí en una entrevista a Cafè d'idees de RTVE, el portaveu de la ultradreta al Parlament ha reivindicat enèrgicament la proposta aprovada a l'ajuntament de Múrcia perquè l'himne espanyol soni cada matí a les escoles de la ciutat.

Davant d'aquesta defensa aferrissada del santcugatenc, la periodista Gemma Nierga li ha preguntat que què li semblaria que la Generalitat fes el mateix als centres educatius de Catalunya amb els Segadors. "Seria improcedent perquè no és l'himne de la nació espanyola", ha esbitzat afegint, "és com si a Sant Cugat posessin l'himne de l'associació de veïns. És absurd".

  El portaveu ultradretà ha continuat al·legant que "no tindria sentit que cada comunitat autònoma fes sonar el seu himne si el tingués. El que hem de buscar és la unitat i la concòrdia i gaudir de la diversitat de les disset regions d'Espanya", ha sentenciat. 


Durant l'entrevista, Garriga també ha alertat que en cas que es presenti un indult pels presos polítics presentaran una querella per un delicte de prevaricació administrativa, ja que, segons diu, "no es pot perdonar a algú que no se'n penedeix". 

Per la seva banda també  ha carregat contra el nou govern de la Generalitat que empara l'ocupació violenta d'habitatges amb el suport de la CUP, un partit, diu, que té propòsits antidemocràtics i que "promou la violència amb una finalitat política". 

Pel que fa a la crisi migratòria a Ceuta, Garriga subratlla que es tracta d'una "injustícia i un crim contra la humanitat" i que canviaran totes les lleis necessàries per evitar l'entrada d'immigrants a territori espanyol i aposta per deportar-los immediatament: "És un efecte crida. Mentre hi hagi espanyols que no poden portar el pa a les seves famílies no es poden prioritzar als immigrants il·legals". A més, també ha criticat als polítics que han format part del "segrest" dels menors no acompanyats i que han estat distribuïts com "mercaderies" per Espanya. 
 

 

Participació