conflicte: La Mirada

La Mirada, als tribunals: contenciós administratiu per aturar la construcció de l'escola i «salvar» el bosc de Volpelleres

L'ADENC i SOS Bosc Volpelleres han pres aquesta decisió després d'haver-se "esgotat" la via administrativa

per NacióSantCugat, Sant Cugat del Vallès | 18 de maig de 2021 a les 10:56 |
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro

L'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i la plataforma veïnal SOS Bosc Volpelleres no es rendeixen i portaran la ubicació de l'escola de La Mirada als tribunals. Les dues entitats ecologistes informen que han presentat un recurs contenciós administratiu amb totes les mesures cautelars necessàries per protegir l'entorn natural amb l'assessorament jurídic del Fons de Defensa Ambiental i evitar l'inici de la construcció del centre educatiu.


En un comunicat, expliquen que la decisió s'ha pres després d'esgotar-se la via administrativa quan aquesta setmana la Generalitat inadmetia el seu recurs presentat davant de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona (CTUAMB), contra l'acord de l'aprovació de la Modificació Puntual del Planejament Vigent a l’Àmbit del Parc Equipat del Bosc de Volpelleres. L'objectiu és aturar una "agressió irreparable" a l'ecosistema, defensar la integritat del Bosc de Volpelleres i demanar una ubicació alternativa per a l'escola.

Segons expliquen, el recurs rebutjat no considera els aspectes de la legislació ambiental de protecció de fauna, biodiversitat, així com la legislació de canvi climàtic i la Declaració d’Emergència Climàtica, que hauria d'"impedir accions urbanístiques que vagin en contra del que indica la llei i respectar el compliment dels Objectius-ODS de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides". 

 

Participació