La Generalitat inadmet el recurs de l'ADENC i SOS Bosc Volpelleres per evitar la ubicació de l'escola La Mirada

Es considera que les al·legacions formulades estan relacionats amb aspectes procedimentals i de contingut i, per tant, són improcedents

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat.
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
NacióSantCugat
17 de maig del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:48h

La Generalitat no admet el recurs de l'Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i la plataforma veïnal SOS Bosc Volpelleres que van presentar davant la Comissió Territorial d'Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona (CTUAMB) per evitar la ubicació del futur centre escolar de La Mirada enmig del bosc de Volpelleres.

L'objectiu de les dues entitats era demanar la denegació de l'aprovació definitiva de la modificació puntual del planejament vigent en l'àmbit del parc equipat del bosc de Volpelleres amb els informes de la Direcció General de Medi Ambient a la mà. Malgrat tot, es considera que les al·legacions formulades no es refereixen a l'acte administratiu sinó a aspectes procedimentals i de contingut de la modificació, per la qual cosa únicament podrien ser revisables directament a través de la via jurisdiccional.

Així doncs, la Secretaria de l'Agenda Urbana i de Territori, d'acord amb les anteriors consideracions, exposa que el recus ha de ser considerat inadmissible per improcedent. En conseqüència, la sol·licitud de suspensió d’executivitat de l’acord impugnat també ha de ser considerada inadmissible.

Davant d'aquesta notícia, l'Ajuntament assenyala que el projecte de l’escola La Mirada avança segons els terminis previstos per l’Ajuntament quan es van iniciar els treballs i els tràmits administratius per ubicar l’escola fora de la zona d’influència de les vies del tren i de l’autopista. Un cop finalitzats tots els tràmits necessaris per a la modificació del planejament l’Ajuntament ha d’aprovar el projecte executiu de l’escola al juliol. L’equip d’arquitectes redactor del projecte ha entregat el document aquest mes de maig a l’Ajuntament i està previst presentar-lo a l’equip directiu i a l’AFA de l’escola el mes de juny abans de finalitzar el curs escolar.

Pel que fa a les entitats ecologistes, ja van assegurar a NacióSantCugat que preferien esgotar primer totes les vies administratives per aturar l'aixecament del futur centre educatiu enmig del bosc abans d'embarcar-se en una futurible batalla als tribunals.