Sant Cugat reforça el Servei d'Atenció Integral LGTBI

L'horari d'atenció ciutadana passarà de funcionar tres hores al mes a 14 hores a la setmana i també es preveu impulsar una campanya informativa per donar a conèixer el servei

Avui 17 de maig es commemora el Dia Mundial contra la LGTBIfòbia
Avui 17 de maig es commemora el Dia Mundial contra la LGTBIfòbia | Cedida
Cristina Gómez
17 de maig del 2021
Amb l'objectiu de reforçar i donar a conèixer el Servei d'Atenció Integral LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals), l'Ajuntament de Sant Cugatha ampliat l'horari d'atenció al públic i proposa impulsar una campanya informativa través de les xarxes socials.

Així ho va explicar la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, el passat 14 de maig, aprofitant que avui 17 es commemora el Dia Mundial contra la LGTBIfòbia. "Un dels objectius prioritaris de l'Ajuntament és enfortir aquest servei i donar tot el suport possible als processos personals d'identitat sexual i de gènere. Volem que tothom pugui viure la seva sexualitat amb plenitud i sense patir absolutament cap tipus de discriminació". 

D'aquesta manera, el servei ha passat d'estar obert tres hores al mes a funcionar 14 hores setmanals: dilluns de 8 h a 15 h i dimecres d'11 h a 15 h i de 16 h a 19 h. L'increment es va posar en marxa a inicis de la pandèmia, fet que inicialment va dificultar el seu funcionament, però que en aquests moments ja marxa a ple rendiment. Per la seva banda, des de l'Ajuntament ja s'està treballant per reforçar la informació a les xarxes a través d'elements comunicatius com vídeos i imatges gràfiques i s'ha editat un fulletó informatiu.

Què ofereix el Servei d'Atenció Integral LGTBI?

El SAI, ubicat a la Casa Mònaco i en funcionament des del novembre del 2017, s'encarrega de proporcionar assessorament personalitzat a persones i famílies LGBTI, el seu entorn i qualsevol persona interessada, així com  brindar informació i sensibilitzar a la ciutadania sobre els drets del col·lectiu i l'exercici d'aquests. A més, també ofereix assessorament psicològic a les persones LGBTI en els processos personals d'identitat sexual i de gènere i atenció i/o derivació a serveis especialitzats en situacions de discriminació per raó d'identitat, orientació i expressió de gènere. Per sol·licitar algun d'aquests serveis cal demanar cita per telèfon o a través del correu electrònic.