General

L'Ajuntament de Sant Cugat, premiat per la seva transparència i bon govern

La tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente va recollir els dos guardons atorgats per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Administració Oberta de Catalunya

per NacióSantCugat, Sant Cugat | 15 de maig de 2021 a les 10:00 |
Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Participació i Barris, recollint el premi Infoparticipa el passat 10 de maig. | Cedida
L'Ajuntament de Sant Cugat ha rebut dos guardons que posen en valor la tasca municipal de bon govern. Per una banda, la Universitat Autònoma de Barcelona ha reconegut els continguts de qualitat i transparència de la web municipal amb el Segell Infoparticipa. L'Administració Oberta de Catalunya, per la seva banda, ha atorgat a l'Ajuntament el reconeixement TOP10 per ser "capdavanter en l'impuls de l'administració digital i el govern obert". 

Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Participació i Barris ha recollit els premis i ha assegurat que des de l'Ajuntament "seguirem treballant per millorar encara més, ja que hi ha molt camí per recórrer. El Bon Govern i la Transparència afavoreixen una participació millor informada i, per tant, una millora de la democràcia que ens permeti anar cap a una societat més igualitària i més justa".


L'Infoparticipa ha valorat Sant Cugat amb un 98,08% aquest 2021, a partir de 52 indicadors que avaluaven la transparència feta entre els mesos de febrer i març. El segell avalua la claredat que proporcionen les webs dels ajuntaments de Catalunya sobre diversos aspectes de la gestió municipal, com els convenis signats, el pressupost i les subvencions atorgades, entre altres. La xifra que enguany ha obtingut Sant Cugat, suposa una millora respecte dels anys anteriors, amb un resultat del 95,83% el 2020 i un 94,23% el 2019. 

Dels 121 ajuntaments que han rebut el distintiu, 39 han obtingut un 100% d'indicadors positius, que sumen vuit més que l'edició anterior i cinc més en el cas dels consells comarcals, amb un total d'11. 


Quant al reconeixement TOP10, l'Administració Oberta de Catalunya l'ha atorgat a Sant Cugat tenint en compte el grau de maduresa de transformació digital dels ens locals santcugatencs a partir de dades objectivables.

 

Participació