Munten barricades per tallar els accessos a la UAB en una nova jornada de vaga estudiantil

SEPC i CAI reclamen un referèndum per implantar l'avaluació única i millores en les condicions de l'activitat al centre

Accessos tallats a la UAB en una jornada de vaga.
Accessos tallats a la UAB en una jornada de vaga. | ACN / Albert Segura
Redacció
12 de maig del 2021
Actualitzat a les 10:22h
Un centenar d'integrants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SPEC) i de la Coordinadora d'Assemblees Interuniversitàries (CAI) bloquegen des de les 7.00 h d'aquets dimecres els principals accessos al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra en la primera de les dues jornades de vaga que hi ha convocat.

El col·lectiu reclama que es garanteixi l'accés als estudis universitaris a tothom amb una bateria de mesures que demanen que s'implantin amb caràcter immediat a la universitat vallesana, a més de reclamar un referèndum per implementar l'avaluació única en lloc de la contínua. Al llarg del matí es preveu bloquejar l'accés a les diferents facultats per fer visible la protesta.

El col·lectiu ha passat la nit a la facultat de Lletres amb permís del centre, per, a partir de les 6 h, començar les mobilitzacions. La primera s'ha produït a la vica, al cor del campus vallesà, on s'han organitzat i dividit per iniciar les barricades a leplaça Cís principals rotondes d'accés des de l'autopista AP-7 o la carretera de Cerdanyola, així com des de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Sota la mirada del personal de seguretat del centre, els integrants dels col·lectius en protesta han bolcat contenidors per barrar el pas de vehicles i persones. Mentrestant, diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra s'han situat a l'accés des de l'AP-7, amb l'objectiu de dissuadir un possible intent de tallar aquesta via, com s'ha fet en altres ocasions.

La jornada de vaga d'aquest dimecres s'emmarca en la petició de millora de les condicions de l'activitat docent al centre universitari. "Demanem una equiparació de màsters i graus a les universitats públiques, que s'hi implantin protocols feministes, que es garanteixi el català a les aules, l'absolució de casos repressius i la remuneració de les pràctiques", assenyala Berta Navarrete, portaveu de la CAI a la UAB.
 

Accessos tallats a la UAB en una jornada de vaga. Foto: ACN / Albert Segura


La protesta té un segon objectiu, que passa per reclamar un referèndum a l'equip rector de la UAB per implementar l'avaluació única en lloc de la contínua al centre. "Això permetria que l'estudiantat pogués compaginar de manera molt més fàcil estudiar amb qualsevol altre càrrega personal", explica Crsitina Cambó, portaveu del SEPC a la UAB.

Aquesta és la primera jornada de vaga de les dues que es faran al campus, donat que demà es preveu que la protesta es faci extensiva a la resta d'universitats públiques catalanes. Al llarg d'aquest dimecres al matí també s'han començat a bloquejar els accessos a les facultats del campus de Bellaterra.