Arriben els nous combois de FGC per a la línia Barcelona-Vallès

Durant els propers dies començarà el seu període de proves

La nova unitat elèctrica 115 arribant als tallers de Rubí
La nova unitat elèctrica 115 arribant als tallers de Rubí | FGC Corporatiu
Redacció
02 de maig del 2021

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està d'estrena. Aquesta nit ha arribat als tallers de Rubí la primera unitat elèctrica 115 de les futures 15 que circularan d'aquí a uns mesos per la línia Barcelona-Vallès i serviran per augmentar la freqüència de trens.
  El tren s'ha traslladat desmuntat en quatre camions diferents, un per a cada vagó. Ahir al migdia sortien de la fàbrica Stadler de València i a la nit arribaven als tallers de la companyia. Aquest matí ja s'han començat a descarregar. 

Així doncs, durant les properes hores s'iniciarà l'assamblatge mecànic i elèctric del nou ferrocarril que portarà uns dies. A partir d'aquí, la unitat ja muntada començarà el seu període de proves sobre els carrils vallesans abans d'estar operatius per pujar viatgers. 

Unitat 115

Aquestes unitats de tren estaran formades per quatre cotxes de dos tipus diferents, formant dos semi-trens simètrics. Construïts amb aliatges d'alumini, tindran una longitud d'uns 80 metres i disposaran d'una cabina de conducció a cada extrem, pas diàfan entre cotxes, podent assolir una velocitat màxima de 90 km/h, com la resta de trens de la línia. El pressupost dels 15 nous combois ha estat de 99,5 milions d'euros.