Crònica

L'EMD de Valldoreix, víctima d'una ciberestafa

El vocal de Noves Tecnologies, Bernat Gisbert, ha informat que els han robat 43.000 euros

per Sergi Baixas , Sant Cugat del Vallès, 23 d'abril de 2021 a les 16:00 |
Valldoreix. | Roger Navarro

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix ha estat víctima d'una ciberestafa. El vocal de Noves Tecnologies, Bernat Gisbert, va explicar els fets ahir al vespre durant el ple ordinari del mes d'abril


Tot va tenir lloc fa un parell de setmanes, quan l'administració local valldoreixenca va rebre un correu electrònic per part dels estafadors que s'estaven fent passar per una empresa proveïdora d'uns serveis als quals recorre usualment. Aquests van comunicar que no havien cobrat el pagament d'unes factures i relataven que la possible raó era perquè havien canviat el número de compte bancari de la companyia feia poc. Acollint-se a aquesta explicació, l'EMD va pagar tres factures per un import total de 43.000 euros. Al cap de pocs dies, l'empresa real va avisar a l'administració que no havien rebut els pagaments corresponents. 

Davant d'aquesta situació, Gisbert ha informat que el cas ja s'està investigant i que ha estat denunciat als Mossos d'Esquadra i també a l'Agència de Ciberseguretat catalana i espanyola. El vocal ha assenyalat que no han estat els únics en caure en aquesta trampa i que en les últimes setmanes l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans també hi ha caigut. En aquest sentit, la vocal d'Economia, Elena Degollada, ha reconegut que s'ha tractat d'un fet derivat per l'"excés de confiança" i ha assegurat que, a partir d'ara, vigilaran més.


En aquest sentit, i per lluitar contra futurs casos similars, el govern local farà una auditoria per detectar vulnerabilitats i reforçar la seguretat en aquest àmbit; a més d'organitzar-se una formació en ciberseguretat per a treballadors i polítics. 
 

 

Participació