​Sant Cugat, ciutat compromesa amb el benestar emocional i la salut mental

El 10 de setembre s'il·luminarà l'ajuntament per visualitzar el Dia Internacional de la Prevenció del Suïcidi

Redacció
21 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:05h
El ple municipal ordinari d’abril ha aprovat una moció institucional per mostrar el compromís de la ciutat amb el benestar emocional i la salut mental, especialment tenint en compte els efectes de la pandèmia de la COVID a la nostra societat.

L’acord contempla que de manera simbòlica s'il·lumini l'Ajuntament el dia 10 de setembre per visualitzar el Dia Internacional de la Prevenció del Suïcidi.

A més, també s’acorda que l’Ajuntament estudiï i presenti demanar finançament dels fons extraordinaris REACT-EU de la Unió Europea per impulsar actuacions en aquest àmbit, com per exemple la creació d'una campanya de conscienciació, sensibilització, informació, formació i promoció de la salut mental; elaborar una campanya específica de prevenció de suïcidi; i que es revisi el protocol de suïcidis existent per incorporar actuacions en l'àmbit de la prevenció.

Així mateix, la moció també demana “que el Departament de Salut de la Generalitat habiliti de forma àgil un telèfon per atendre les situacions d'emergència vinculades als intents de suïcidi (...) per atendre amb la màxima agilitat els casos”.