Xoc frontal entre govern i oposició pel nou complex d'habitatges «Ragull Centre»

Junts i Cs rebutgen el projecte que pretén construir dos blocs d'onze plantes cada un

Ragull Centre a Sant Cugat.
Ragull Centre a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:26h
El nou complex d'habitatges Ragull Centre d'11 plantes no ha agradat gens a l'oposició. Junts i Cs han votat en contra del conveni urbanístic que dona el tret de sortida a la nova centralitat ubicada a tocar de Can Magí que contempla la construcció de 118 habitatges i diversos comerços en un solar de més de 10.000 metres quadrats. 

Els dos partits a l'oposició han coincidit en criticar que es construeixi el que des de Junts, la portaveu Carmela Fortuny, ha descrit com "una barbaritat i un nyap urbanístic" i per Cs, la regidora Múnia Fernández Jordán, ha expressat com una "mole d'arquitectura". Ambdues forces polítiques han qüestionat el model de ciutat que defensa l'actual govern i han rebutjat la construcció d'edificis alts com els que hi ha a ciutats de l'entorn com Sabadell. Ambdues han votat en contra de la proposta. 

En aquest sentit, el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha explicat "que puntualment hi hagi edificis alts no ha de ser un problema. Un edifici singular és un valor afegit". El responsable municipal ha insistit que pel govern la prioritat número u és l'emergència habitacionals i que el Ragull Centre "és conseqüència d'un treball d'anàlisi de la ciutat que vam fer a l'inici del mandat". "Creiem en l'urbanisme de projectes concrets", ha insistit Duch. 

La demanda de Junts de deixar el tema sobre la taula no ha prosperat però el principal partit a l'oposició ha insistit en el fet que "l'equip de govern s'ha precipitat amb aquesta operació i els errors en urbanisme, es paguen tota la vida". Per Fortuny, amb aquest complex "volen transformar Sant Cugat en una ciutat més densa i trencar amb el model que hi havia fins ara". La portaveu de Junts ha compartit la necessitat de fer més habitatge públic però "no permetrem que facin barbaritats urbanístiques", ha conclòs. 

Per la seva banda, Fernández Jordán, ha insistit en el fet que dels 10.000 metres quadrats només en quedaran 1.800 per un "petit jardí". "No es pot fer pitjor", ha etzibat. Des de Cs han insistit que aquests edificis "trenquen amb la fisonomia de la ciutat". 

Finalment Duch s'ha reafirmat en el fet que "és un projecte que suma" i que els partits a l'oposició "tenen voluntat política de confrontació i de no voler veure un projecte de noves centralitats i de transformació de la ciutat on donem la volta allò que mirava enfora".