VÍDEO | L'AFA La Mirada, convençuda que construir l'escola al bosc de Volpelleres «valdrà la pena»

Les famílies reivindiquen que la ubicació del centre educatiu es mantingui a l'espai natural

Bosc de Volpelleres de Sant Cugat.
Bosc de Volpelleres de Sant Cugat. | Roger Navarro
NacióSantCugat
14 d'abril del 2021
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:49h
L'AFA de l'escola La Mirada ho té clar: construir la nova escola al bosc de Volpelleres "valdrà la pena". Així ho expressen en un vídeo penjat a les xarxes socials on argumenten que "els infants de La Mirada només necessiten un 5,6% de la superfície del parc per construir el seu futur". 


En el vídeo, amb el lema "i tant que valdrà la pena" es poden veure alumnes de l'escola jugant al bosc i asseguren que serà un espai d'on en podran sortir professionals sensibilitzats amb la natura com experts en energies renovables, enginyers ambientals, mestres de ciències, bombers, veterinaris, etc. 

Actualment, tots els alumnes del centre es troben ubicats en mòduls prefabricats a l'espera de la construcció de la nova escola. Un centre previst inicialment pel 2019 però que, degut a una sèrie d'errors i retards en el planejament, encara està pendent d'aprovació definitiva en un nou punt enmig del bosc de Volpelleres.

Una ubicació alternativa escollida pel govern tripartit que ha aixecat la indignació de diversos col·lectius ecologistes que ja han amenaçat amb l'obertura d'un procés judicial que podria endarrerir encara més l'aixecament del futur centre educatiu.