El PDECat reclama posar fi al «seguidisme» de polítiques d’esquerres «buides de contingut»

L'exalcaldessa, Mercè Conesa, reivindica el "model d'èxit de Sant Cugat" per governar la Generalitat

Míting del PDECat al Celler Cooperatiu de Sant Cugat per les eleccions catalanes del 14-F.
Míting del PDECat al Celler Cooperatiu de Sant Cugat per les eleccions catalanes del 14-F. | PDECat
Anna Mira / Sergi Baixas
09 de febrer del 2021
Actualitzat el 10 de febrer a les 9:48h
La número dos del PDECat, Joana Ortega, crida a recuperar el centralisme que permetrà la defensa de la recuperació de l'economia. "Hem de tornar a la bona gestió per damunt de la gesticulació. Hem de tornar a una eficàcia de govern, enfront de aquest activisme sense resultats", ha assenyalat. El Celler Cooperatiu torna a ser protagonista dels mítings de campanya de totes les formacions polítiques per a les eleccions del 14-F. Aquest dimarts al vespre, l'espai ha quedat colorit pel blau del PDECat en el seu acte de final de campanya de les comarques de Barcelona. Un acte capitanejat per la número dos d'Àngels Chachón, Joana Ortega, i l'exalcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa amb presència del president, David Bonvehí.

​La segona de Chacón, també ha criticat a Borràs qui, segons diu, ha deixat enrere a les empreses, descuidant als autònoms i a les famílies desprotegides. "Hem de posar fi al seguidisme de polítiques d'esquerres buides de contingut", ha remarcat. Ortega també ha llançat un dard contra la per no respectar el dret a la propietat privada". "No ens separa la independència, ens separa la incompetència" ha retret a la resta de formacions polítiques sobiranistes. Igual que aquest matí a Igualada, Ortega ha insistit en la defensa incondicional als Mossos d'Esquadra. 

Ortega no renuncia al seu llegat polític i assegura estar preparats per governar. "Tenim determinació, talent i l'arrelament territorial", ha dit. "No podem permetre com a país que les conseqüències d'aquesta pandèmia es transformin en factura social", ha asseverat. L'exalcaldessa de Sant Cugat i dirigent del PDECat, Mercè Conesa,​ ha assegurat que "el PDECat posa sobre la taula una estratègia possibilista, que torni a prestigiar Catalunya, per tornar a estar a les taules de presa de decisió".

En mode reflexiu, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que "parlar de vots inútils és un atac innecessari a l'essència de la democràcia, el que és inútil és no anar a votar" i ha demanat el vot per "aquells partits que realment facin possible que algun dia la independència de Catalunya ho sigui amb sobiranies compartides". Mas aposta per un marc federal europeu amb un "altíssim" grau d'autogovern. Per l'expresident, el Parlament hi ha d'haver representació de "totes les sensibilitats sobiranistes i treballar amb unitat rumbs compartits". "Només amb el PDECat no, però sense el PDECat tampoc". "Hem deixat moltes coses pel camí i val la pena no llençar la tovallola sinó teixir acords i tirar endavant", ha insistit Mas.

El "model d'èxit" de Sant Cugat, com a exemple 

Conesa ha recordat que la ciutat el 2010 "vam traçar un pla per decidir cap a on volíem anar", el que aleshores van anomenar "la triple estratègia". Ara, segons Conesa el PDECat té molt clar el full de ruta per Catalunya: "propostes solvents i coherents per prioritzar la fortalesa econòmica, amb inversió social". L'exalcaldessa de Sant Cugat ha defensat el programa del partit: "de les idees hem de passar a la concreció, calen persones al capdavant dels governs per saber el que s'ha de prioritzar". En relació amb Sant Cugat, l'exalcaldessa ha assegurat que molts santcugatencs "ens van fer costat en un model de ciutat que ara ha de ser el model de país".
 

Mercè Conesa durant el míting de campanya del PDECat a Sant Cugat. Foto: PDECat



La número cinc a la llista del partit demòcrata, la santcugatenca Mireia Canals, ha reivindicat la ciutat "emprenedora, amb empenta i business-friendly" que va ser impulsada per vint anys de govern de CiU. "Sant Cugat, seu d'un dels vivers d'empreses més grans d'Europa", ha assegurat. "Nosaltres tornarem a fer aixecar aquesta ciutat, ajudant a les empreses a entrar als ecosistemes que necessiten", ha apuntat postulant-se com a "lideratge de rigor".

Per la seva banda, el president de la junta gestora local del PDECat, Joan Soler, ha assegurat que Sant Cugat és "una ciutat que s'ha convertit en un model de referència de la gestió de la feina ben feta". Un model que "ara està patint un govern impossible, d'incongruència i enfrontament entre forces polítiques que no poden col·laborar entre elles sense trair els seus propis idearis i programes electorals. Un govern de "mala gestió, incapacitat i falta de lideratge" que també s'ha vist a la Generalitat.

L'exalcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, ha assegurat que "no podem polititzar els mossos d'esquadra, sou la nostra policia i així us defensarem". "Posarem Catalunya en el lloc més alt", i ha insistit que des del PDECat "apostem per una economia productiva, innovadora, sostenible i oberta al món per recuperar llocs de treball". Amb el diàleg com a bandera Fuster ha insistit que "amb el PDECat no podran, parlem amb honestedat des del seny i el rigor i tocant de peus a terra", ha conclòs.