Pascal trepitja Sant Cugat per aconseguir avals i captar el vot pel Partit Nacionalista de Catalunya

El PNC ha iniciat la campanya de recollida de signatures necessàries perquè el partit es pugui presentar a les eleccions del 14-F

La secretària general del PNC, Marta Pascal, a la recollida d'avals de Sant Cugat
La secretària general del PNC, Marta Pascal, a la recollida d'avals de Sant Cugat | Sergi Baixas
31 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:36h

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya, Marta Pascal, ha vingut aquest matí a Sant Cugat per participar en la recollida de signatures perquè la formació que lidera pugui presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya el proper 14-F.

Pascal ha aprofitat la ben entesa per desmarcar-se dels seus competidors directes, tots vinguts del sector convergent. "El PNC ha vingut a canviar-ho tot. Creiem que és hora que Catalunya passi pàgina políticament del què ha significat l'última dècada", relata. "Junts per Catalunya aposta clarament per la confrontació i el PDeCat no és res més que una marca blanca de Junts que segueix parlant constantment de la continuïtat del procés", descarta. 

La líder assegura que el seu projecte és "nou i de futur" amb una clara línia d'actuació: recuperar el país i posar l'economia a funcionar. Des del pragmatisme i utilitarisme, Pascal remarca la voluntat de deixar d'"escanyar l'activitat econòmica sense deixar a ningú enrere". Anul·lació i baixada d'impostos, més habitatge social, apostar per sous més dignes i treballar per la conciliació laboral, són algunes línies que defensa l'"intergeneracional" PNC. 

Pel que fa a la recollida d'avals, Pascal es mostra satisfeta pels números aconseguits de moment a les quatre demarcacions i espera poder finalment passar a l'acció després d'anys de "paraules grandiloqüents". A més, confia a treure uns bons resultats a Sant Cugat -amb el suport de l'exalcalde Lluís Recoder- i al conjunt de la comarca del Vallès Occidental. 

En relació a possibles aliances en cas que aconsegueixin assaltar els escons del Parlament, Pascal remarca que no faran president a ningú que busqui la confrontació, unilateralitat o desobediència; ni tampoc a qui no accepti el dret a decidir dels catalans i el concert econòmic. El PNC també presenta una aferrissada defensa a l'escola concertada, que té força presència a Sant Cugat. 

Per què el PNC necessita avals?

Com que es tracta d'una nova formació que transcorre per primera vegada a uns comicis al Parlament de Catalunya, cal presentar davant les Juntes Electorals Provincials avals equivalents a un 0,1% del cens electoral de cada circumpscripció, tal com estableix la llei electoral.