La Generalitat corrobora el seu compromís amb el futur de l'escola La Mirada

El projecte està a l'espera de rebre el vistiplau del Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller d'Educació Josep Bargalló
El conseller d'Educació Josep Bargalló | EducacióCat
21 de desembre del 2020
Actualitzat el 19 de desembre del 2023 a la 13:51h
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, corrobora el compromís del Departament amb el futur de l'escola de La Mirada. El titular d'Educació ha explicat aquest migdia en una visita a Sant Cugat que s'ha actualitzat el conveni, inicialment del 2016, per prorrogar-lo en el termini d'un any. 

Així doncs, s'endarrereixen un any les partides pressupostàries reservades pel futur centre educatiu del barri de Volpelleres que sumen un total de més de cinc milions d'euros. El text del conveni no s'ha modificat, sinó que únicament s'ha recalendaritzat degut a l'endarreriment de la construcció de l'escola. L'Ajuntament assumeix el 20% del cost de la construcció de l'escola i la Generalitat, la resta.

L'alcaldessa Mireia Ingla ha explicat que el centre de La Mirada és una prioritat del govern i una "necessitat imperiosa" per a aquelles famílies que confiaven a estrenar l'escola pel curs 2019, però que encara no està llesta a causa de la "falta de previsió per uns requisits imprescindibles", una crítica velada en referència a la gestió de l'anterior equip de govern.

Actualment, el projecte està a l'espera de rebre el vistiplau del Departament de Territori i Sostenibilitat, per aprovar de forma definitiva el pla i començar a edificar "al més aviat possible" en la nova ubicació escollida situada en un lateral del bosc de Volpelleres.