Amb gairebé 300 activitats però sense les més multitudinàries: així serà el Nadal a Sant Cugat

Consulta aquí tota la programació per aquestes festes a la ciutat

Roda de premsa de les activitats de Nadal a Sant Cugat.
Roda de premsa de les activitats de Nadal a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat / Lali Puig
03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:23h
Com ja era de preveure, les festes nadalenques de Sant Cugat estaran marcades per la pandèmia del coronaviurs. Enguany s'han suspès diverses activitats multitudinàries com la cavalcada de Reis, l'Envelat, les campanades o les festes de Cap d'Any per "la impossibilitat de controlar les aglomeracions", ha explicat l’alcaldessa, Mireia Ingla, en una roda de premsa aquest dijous al vespre a la Casa Aymat. 

​Altres activitats tradicionals com el Quinto es mantenen, tot i que s'adaptaran al format telemàtic. Ingla ha insistit que enguany s’han organitzat gairebé 300 activitats “que responen a la diversitat de la ciutat”, més que l’any anterior, amb la voluntat de “comptabilitzar la salut però sense renunciar al Nadal”. 

Fins a 25 entitats de la ciutat han col·laborat en fer el programa de Nadal més atípic de la història. Sota el lema Fem Nadal, la tinenta de cultura de Sant Cugat, Esther Madrona, ha expressat que malgrat tot, “volem aconseguir que sigui un Nadal molt proper i molt segur”. 

És per això que moltes activitats s'han repensat i altres directament s'han hagut de suspendre per garantir les mesures de seguretat. L'alcaldessa també ha remarcat que enguany “ha estat l’any més difícil d’organitzar el Nadal que mai”. Ha assegurat que les activitats s’han organitzat en funció del coronavirus però ha avançat que “potser s’haurà de fer alguna modificació sobre la marxa”. 

Arriben novetats com la funció única de “Pedra i Sang” al Teatre-Auditori l'any del seu 20è aniversari i música de La Pua i Sotasons a les Fires de Nadal i de Reis. També es recuperen anul·lacions per la pandèmia com el recital d’Enric Casasses (FNP), el concert de Joan Rovira (Festa de Tardor) i el Cicle Musical d’Hivern del CPA. També hi haurà actes solidaris de La Marató. 
 

Roda de premsa de les activitats de Nadal a Sant Cugat. Foto: Aj. Sant Cugat / Lali Puig



El Pessebre Vivent, que enguany celebra 45 anys, es transformarà en una exposició fotogràfica als Jardins del Monestir, i les Nadales al Carrer no seran itinerants i es faran a la plaça U d’Octubre amb control d’accés. 

Activitats repartides pels equipaments municipals 

Pel que fa a les festives activitats de l'Envelat, es repartiran en els equipaments municipals de la ciutat. Seguint l'esperit de les activitats "De prop" de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP), l’Envelat es transforma en “Nadal de prop”. Més de 180 propostes gratuïtes per a totes les edats i gustos que s'organitzaran del 22 al 31 de desembre, amb totes les mesures de seguretat. 

En concret, hi haurà espectacles, tallers i experiències als centres culturals i escape rooms als Jardins del Monestir, del 22 al 30 de desembre, en una programació específica per al jovent (12-18 anys). A més, del 28 al 31 de desembre es muntaran activitats esportives a l’aire lliure; acompanyades de sis espais escènics, sis espais creatius i dos espais sensitius. Totes les activitats de "Nadal de prop" requereixen reserva d’invitacions a partir del 15 de desembre al web santcugat.cat/nadal

L’alcaldessa ha fet una nova crida a “no abaixar la guàrdia”. “Enguany no podrem fer reunions familiars multitudinàries però volem ressaltar la col·lectivitat, solidaritat, fer-nos companyia encara que sigui a la distància”. 

Activitats cancel·lades 

A banda de les cavalcades de Reis, la pandèmia també ha obligat a suspendre diverses activitats que tradicionalment es feien durant aquestes festes com l'Envelat de Nadal; la festa i les campanades de Cap d'Any, la festa jove també per Cap d'Any.

Pel que fa a les activitats tradicionals, cauen el Camí de Justícia- Museu Sant Cugat; Els Pastorets- Mira-sol Teatre; Els Pastorets Florestans- Pastorets de La Floresta; la Ballada dels Sants Innocents- Esbart Sant Cugat i EMTSC; les festes de Caga-tió a Sant Cugat, barri Monestir, Volpelleres, Mira-sol, la Floresta, les Planes; els Quintos (les Planes i la Floresta); i l'Espectacle "Per Nadal, fem el Poema"- Amants del teatre a l'EMMVA. 

Els concerts emblemàtics són altres activitats de les quals els santcugatencs tampoc podran gaudir. En concret, de la Cantada de Nadal- Camerata Sant Cugat al Teatre-Auditori; el Concert de Nadal per a la Gent Gran al Teatre-Auditori; el Nadal a Casa- Òmnium al Monestir; o els concerts Nadal entitats Club Muntanyenc, Coral Sant Cugat del CMSC, Cor Aglepta, Coral Tardor, Cor Aulos, etc. Així com Un Nadal amb Mr. Scrooge- Cor Infantil Sant Cugat i Ajuntament. 

Pel que fa a les activitats esportives, no es farà el Torneig Solidari de Pàdel- Pàdel solidari Sant Cugat, el Festival de Rítmica- Club Muntanyenc, el Festival de Rítmica- Club de Gimnàstica Rítmica i Estètica de Sant Cugat; el Torneig de Nadal- Hoquei Patí Club; el Torneig de Nadal- Futbol Sala Sant Cugat i elTorneig de Reis- UESC. 
 

Programa de Nadal a Sant Cugat by naciodigital on Scribd