camp de golf

Jornada ecologista de protesta per recuperar el camp de golf de Can Sant Joan

La primera acció reivindicativa tindrà lloc el pròxim diumenge, 13 de desembre

per NacióSantCugat, 10 de desembre de 2020 a les 12:06 |
El camp de golf de Can Sant Joan | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova plataforma Reconvertim el camp de golf Rubí - Sant Cugat, impulsada per Rubí d'Arrel i l'ADENC i nascuda amb l'objectiu de reconvertir el camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc públic, organitza la primera acció reivindicativa per recuperar els terrenys propietat d'Incasòl que estan previstos que passin a mans d'una escola privada de golf.


El pròxim diumenge 13 de desembre, tres excursions-manifestacions simultànies sortiran a peu des de Sant Cugat (10h, pl. Octavià), Rubí (10.30h, pl. del Doctor Guardiet) i Sant Quirze (10h, des de l'encreuament de Can Barata amb la carretera C-1413) fins a arribar al camp de golf. Una vegada allà, se celebraran un conjunt d'activitats ecologistes per a petits i grans perquè la ciutadania "es faci seu l'espai".
  Des de l'organització, fan una crida a entitats municipals que estiguin interessades a col·laborar i planificar accions per la causa. Per exemple, està previst que a partir de les 12 h se celebrin activitats relacionades amb la recollida de residus, de protecció i conservació de l'espai natural, i a partir de les 13 h un vermut musical a càrrec dels rubinencs "Muddy Wine". 

La Plataforma reclama a ambdós ajuntaments que es constitueixi un grup de treball compartit entre els municipis, amb la participació de la Plataforma, la ciutadania i entitats ambientals i excursionistes, a més de l'Incasòl, per tal de planificar el futur parc i definir, alhora, el gran espai natural a l'entorn del Torrent i la Bassa dels Alous, que dissabte van visitar membres de l'ADENC i Rubí d'Arrel i els titulars de Medi Ambient dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.


El manifest s'acosta a les 1.500 signatures individuals i ja compta amb el suport de 50 col·lectius

Quan fa tot just vint dies que es va presentar públicament, 1.500 persones han signat, a títol individual, el manifest impulsat per la Plataforma. A més, 50 col·lectius, entre entitats, comerços, Associacions de Famílies d'Escoles i formacions polítiques han expressat públicament, també, el seu suport a la iniciativa.


 

Participació